Glas Javnosti

BESRAMNI AMERIČKI AMBASADOR TOBOŽE ZAČUĐEN! Hil o ukidanju dinara na Kosovu i Metihiji: Izbegavati ovako nepotrebna iznenađenja

Politika
Autor: Glas javnosti

Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil rekao je u Sokobanji da je odluka tzv. centralne banke u Prištini o ukidanju dinara iz platnog prometa nepotrebno iznenađenje i da SAD i Evropska unija pomno prate i analiziraju razvoj situacije.

Kristofer Hil je rekao da u ovoj fazi dijaloga treba izbegavati ovako jednostrane akcije.

"U ovoj fazi dijaloga koju smo postigli i koju je gospodin Lajčak dostigao, treba izbegavati ovako nepotrebna iznanenađenja i jednostrane akcije.

Mi mislimo da je sada najvažnije formiranje Zajednice srpskih opština, ali i da se Kosovu omogući pristup međunarodnim institucijama. Treba se fokusirati na to i izbegavati teme koje nisu od zajedničkog interesa", rekao je Kristofer Hil, ambasador SAD u Srbiji.



Centralna banka u Prištini saopštila je da će evro biti jedina valuta dozvoljena za obavljanje gotovinskih platnih transakcija u gotovinskom i u platnom sistemu, i da ta mera stupa na snagu 1. februara ove godine.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da je pokušaj ukidanja platnog prometa jedan od najtežih jednostranih Kurtijevih poteza čiji je cilj egzodus srpskog naroda.

Amerika je, podsetimo, glavni i najvažniji sponzor lažne države na Kosovu i Metojhiji i marionetske vlasti u ovoj mafijaško-kriminalnoj tvorevini nijedan potez (posebno ovako bitan) ne čine bez odobrenja SAD,

I zato je tobožnje  Hilovo "iznenađenje"  aposlutni cinizam i bezobrazluk!

Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR