Glas Javnosti

UHAPŠEN LEKAR IZ SREMSKE MITROVICE ZBOG SMRTI PACIJENTKINJE: Nataša umrla nekoliko sati posle otpusta iz bolnice

Hronika
Autor: Glas javnosti

Kako je potvrdilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Sremske Mitrovice, uhapšen je lekar N. R. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo "teško dela protiv zdravlja ljudi".

Lekar u Sremskoj Mitrovici otpustio je pacijentkinju nakon pregleda da bi nedugo zatim ona preminula.

Tragičan slučaj smrti pacijentkinje iz Sremske Mitrovice, Nataše Žabić (44), desio se nekoliko sati nakon što ju je lekar otpustio sa pregleda.

Nataša je imala samo 44 godine i iza sebe ostavlja dvoje maloletne dece od 13 i devet godina.

- Odmah po saznanju o nemilom događaju, obavestili smo o svemu nadležne zdravstvene institucije i naložili unutrašnji nadzor - kažu u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici.


Nataša je sahranjena u nedelju , a porodica je najavila da će podneti tužbu protiv bolnice i lekara jer su je, uprkos tome što joj je noga otekla, pustili na kućno lečenje.

Uzrok smrti se povezuje sa plućnom tromboembolijom, nastalom najverovatnije od tromba koji je krenuo iz noge na koju se i žalila.

Lekar je, posle pregleda i prepisane terapije, odlučio da pacijentkinju pusti na kućno lečenje. Međutim, nedugo zatim Nataša Žabić je preminula.

Nataša je već bila primljena u bolnicu 31. marta zbog sumnje na upalu slepog creva, nakon čega je podvrgnuta operaciji i otpuštena sa bolničkog lečenja.

Ponovno se obratila bolnici 25. aprila zbog otečene noge, nakon čega je upućena na kućno lečenje. 

Glas javnosti/Ag

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR