Glas Javnosti

Uticajni islamski teolog rekao istinu o Srebrenici!

Svet
Autor: Glas javnosti

"Genocid je kada istrebite neki narod. Kao što su to uradili Amerikanci, i kada ne pokazujete kajanje i žaljenje, ne priznate krivicu i ne izvinite se, i prijatno vam je to što ste uradili. To je genocid", poručio je šeik.

Onaj ko je organizovao genocid nad Jermenima 1914. organizovao je i masakr u Srebrenici. Ja znam ko je to, a vi ne, ovako je odgovorio jedan od najuticajnijih učitelja islamske teologije, šeik Imran Hosein, na predavanju 2021. godine, kada ga je iz publike izvesna Šemsa Osmančević iz BiH upitala "zašto negira genocid u Srebrenici".

"Na sudnjem danu saznaćete ko je bio taj koji je naručio ubijanje, čije su ruke u to umešane i ko je to naručio", dodao je on. 

Šeik je objasnio da je genocid ono što su Amerikanci počinili prema starosedeocima tog kontinenta, a ne Srebrenica.


"Mnogi Srbi žale zbog onog što se dogodilo i žele da se zločinci kazne. Vi ne razumete Srbe, ima ih dobrih, ima i loših. Oni ne mrze islam, ako neki i mrze, to je zato što su pretrpeli zlo od muslimana. Podržavate džihad koji je Osmansko carstvo vodilo protiv njih vekovima", smatra vodeći islamski teolog.

Britanci su hteli da se Srebrenica u UN proglasi genocid, ali Rusija je to sprečila, podseća on.

"Mene su napadali kada sam rekao da su Rusi u pravu jer su to sprečili. Napadate me i sada kada vam govorim istinu o Velikoj Britaniji i Osmanskom carstvu koje je vodilo ratove u ime đavola, a ne Boga, vi me napadate i podržavate one koji su činili zlo po svetu. Idite onda kod nekog drugog učitelja", poručio je šeik Imran Hosein.

On je okupljenima objasnio šta po njemu znači genocid.


"Genocid je kada istrebite neki narod. Kao što su to uradili Amerikanci, i kada ne pokazujete kajanje i žaljenje, ne priznate krivicu i ne izvinite se, i prijatno vam je to što ste uradili. To je genocid", rekao je šeik.

Srpski narod danas, velika većina, žali zbog toga što se desilo u Srebrenici i voleli bi da pronađu sve odgovorne, smatra on.

"Ne samo one odgovorne za ubistva, već i one koji su omogućili da se ona dogode. Trebalo bi da pitate NATO, oni bi mogli da vam odgovore na mnoga pitanja", zaključio je.

Imran Nazar Hosein rođen je 1942. godine i on je pisac i filozof specijalizovan za islamsku eshatologiju, svetsku politiku, ekonomiju i savremene socioekonomske političke probleme. Autor je dela "Jerusalim u Kuranu".

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR