Glas Javnosti

ALBANCI PRIZNAJU: Na Kosovu 0imamo političare sa imovinom vrednom MILIJARDE! Kurti i ratni zločinci među njima!

Politika
Autor: Glas javnosti

Direktor Agencije za sprečavanje korupcije Il Bulješkaj izjavio je da na Kosovu i Metohiji ima političara koji imaju imovinu vrednu milijarde, ali da se to ne može proveriti, jer se nalazi i u inostranstvu.

„Imamo političare koji imaju milijarde vrednu imovinu, ima ih dosta koje ne možemo da proverimo i podneli smo zahtev tužilaštvu, ali je zatvoren slučaj. Oni možda nisu na Kosovu i mi nemamo ovlašćenja da vodimo istrage u inostranstvu.

Prethodne godine nas je jedna nevladina organizacija obavestila da političar iza sebe ima pet miliona evra u banci u Švajcarskoj i to se saznalo tek nakon curenja podataka iz banke”, rekao je Bulješkaj.


Bulješkaj naglašava da su javni funkcioneri koji ne prijave svoju imovinu u većini slučajeva pravdaju činjenicom da su "zaboravili".

„U većini slučajeva, ako su javni funkcioneri rekli da su zaboravili, za nas to nije dovoljno kao opravdanje. Ima slučajeva da je tužilaštvo verovalo onima koji su rekli da su zaboravili“, rekao je on.

Jasno je da su među bogatim albanskim politilari Aljbin Kurti, Vjosa Osmani, ali i ratni zločinci Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i mnogi drugi,

Glas javnosti/Gazeta ekspres

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR