Glas Javnosti

Da li i vi upozoravate druge vozače na policiju??

Društvo
Autor: Glas javnosti

Mnogi vozači će priznati da im je jedna od omiljenih stvari tokom vožnje čuveno "blicanje". Kao deo vozačke kulture, kroz blicanje se često ostvaruje dobra komunikacija s drugim vozačima ali i obaveštava jednu od strana da je "iza ugla" čeka iznenađenje - Saobraćajna policija.

Upravo ovakva vrsta komunikacije vozača tokom vožnje našla se kao popularna tema na Iks platformi, gde su ljudi širom Balkana raspravljali da li i koliko blicaju, tj. obaveštavaju druge vozače da ih u blizini čeka policija.

"Je l blicate vozaču iz suprotnog smera kao znak da je policija u blizini, ili vas boli du*e?" pitala je ostale korisnike žena po imenu Lidija.

"To je kodeks vozača"

Postavivši svoje pitanje, dobila je odgovore i saznanja za koje, kaže nije znala da postoje. A vrlo verovatno je da će i drugima pomoći.

"Naravno, to je staro pravilo", "Uvek, i prva sam zahvalna kad meni neko blica, to je valjda neko uzajamno poštovanje među vozačima", "Ja blicam iskreno i kad nije policija. Predostrožnosti nikad dosta", "To je jednostavno kodeks vozača", "Obavezno, ali sam primetila da u zadnje vreme nisu bas svi drugari pa nas ne upozoravaju", "Blicala sam iz auta autoškole kad sam vozila časove. Neke stvari moraju da se poštuju ", glasili su samo neki od komentara.


Neki su zbog blicanja upali u "sačekušu"

Neki su kažu greškom blicali policiji, a i policija njima. Mada je, kažu, bilo i dobrih "sačekuša" - za koje mnogi vozači nisu znali da uopšte postoji.

"Blicam, ali sam jednom kad je bila magla blicnula i policiji. A nedavno mi je policija blicnula da usporim jer u tom smeru je druga patrola. Tako da ima i dobre policije", "Meni jednom napravili sačekušu u Pančevu. Ja blicao da je patrola, a oni stavili drugu patrolu sa moje strane da lovi ove što blicaju", "Zbog toga sam položio bukvalno, još kad mi neki vozač uzvrati ili podigne ruku, znači slavim život!", pisali su oni.

Ipak, jedan korisnik je objasnio zašto više ne blica.
"Tri puta sam blicao u životu… prvi, zadnji i nikad više… Taj isti koga sam kao hteo da upozorim, stao je i obavestio policiju šta sam uradio pa sam ja dobio kaznu", napisao je jedan korisnik Iks-a.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR