Glas Javnosti

SAVETI LEKARA: Kako da izbegnemo upalu pluća tokom korona virusa

Zdravlje
Autor: Глас јавности

Doktor savetuje da jedete od 20 do 30 grama maslaca dnevno ili svinjsku mast

Ušli smo u četvrtu nedelju borbe protiv ovog virusa o kojem se malo zna. Sada znamo kako da sprečimo da se zarazimo od korona virusa: nosimo masku, peremo ruke i ne napuštamo svoje domove.

Pošto korona virus najviše pogađa pluća, dr Evdokimeko savetuje povećanje imuniteta, jačanje pluća.

Doktor smatra da je životinjska masnoća neophodna za potpuno funkcionisanje pluća. Ne biljne masnoće, nego životinjske, jer su pluća organ koji zavisi od masti, i ako nema dovoljno masti - pati, prenosi Stil.

A naročito ako ste na dijeti koja podrazumeva uskraćivanje masti. Zbog toga lekar savetuje da jedete od 20 do 30 grama maslaca dnevno ili svinjsku mast.

Pored toga, doktor Evdokimenko savetuje i jačanje imuniteta sokom od aloje.

Ako se pojavi kašalj, lekar kaže da uzmete: sok od aloje + med + maslac u jednakim delovima; sve izmešajte i dobijete smesu koju ćete jesti po 1 ili 2 kašike tri puta dnevno. Ovo koristite 3 do 5 dana.

Ako iz nekog razloga ne možete da koristite sok od aloje, onda za prevenciju možete uzeti tinkturu ginsenga. Pijte više čiste vode, najbolje tople.

Poznato je da strah i stres smanjuje imunitet. Zato lekar savetuje da unosite manje negativnosti u život, gledate manje vesti i opustite se koliko možete. 

San je neophodan. Zdrav san!

Ovaj ruski doktor objašnjava kao možete razlikovati virus gripa od koronavirusa:

Grip počinje sa groznicom, bol u zglobovima, a zatim grloboljom i kašljom.
Koronavirus počinje sa grloboljom 3 do 4 dana, zatim se pojavi suv kašalj, nedostatak daha, pa čak i nedostatak čula mirisa.
Doktor Evdokimenko daje savet samo za prevenciju i ne preporučuje da se sami lečite ukoliko osetite prve simptome virusa - bolje je da odmah konsultujte lekara.

(Izvor: family.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR