Glas Javnosti

Otkriveni NOVI SIMPTOMI korona virusa

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Skoro polovina zaraženih koji imaju težu kliničku sliku u SAD, prijavila je i ove nove simptome!

Skoro polovina teže obolelih od korona virusa ukazuje da ima nove simptome bolesti i da oseća nešto poput zujanja u telu, prenosi "Njujork post".
Oboleli iskustva sa tim novim, za njih nepoznatim simptom, sve više dele na društvenim mrežama i opisuju ga i kao zujanje, šištanje ili nešto tome slično - tako da je "fizzing" postao još jedan od stimptoma poruzrokvanih koronavirusom.

Lekari za taj dnevni list osnovan navode da je reč o posebnim senzacijama - osećaju koji pacijenti imaju dok se njihova tela bore sa virsusm.

Jedna pacijentkinja je taj novi simptom opisala na Twitteru kao da joj nešto struji po koži, dok je druga rekla da je njen partner imao osećaj da mu koža gori, pa su morali da ga mažu losionom za posle sunčanja. Koristili smo i kremu porovi opekotina, dodala je ona.

Ostali simptomi te, za mnoge smrtonosne bolesti, uključujući i groznicu, bolove, teško disanje, umor, suv kašalj, proliv, moždani udar, a sa druge strane kod nekih ne izazivaju ni najmanje smiptome.

Evidentirani su i neurološki simptomi, poput vrtoglavice i glavobolje, ataksije koja se opisuje kao nedostatak koordinacije pokreta, poput hodanja ili podizanja predmeta. Ataksija može uticati na govor, pokrete očiju i sposobnost gutanja. Širom sveta zaraženo je 1.6 miliona ljudi, a umrlo ih je 102.000.

 

VAŽNO!

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je ukupno zaraženo 3.105 ljudi, a preminulo ih je 71.

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a uvedena je i nova mera - zabrana izlaska za sve od petka do ponedeljka.

 

IZVOR: Mondo portal

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR