Glas Javnosti

Odjednom svi STAVLjAJU LIMUN U ZAMRZIVAČ

Zdravlje
Autor: Glas Jvnosti

Kad saznate zašto odmah ćete uraditi isto! Uz to je i prava riznica zdravlja, bogat je vitaminom C, poboljšava probavu, deluje antibakterijski...

Limun je neizostavni deo naše kuhinje - sjajan je dodatak različitim poslasticama, specijalitetima i smutijima, a nema ništa što više osvežava od hladne limunade! Uz to je i prava riznica zdravlja, bogat je vitaminom C, poboljšava probavu, deluje antibakterijski...
 

Svi smo već naučili i to koliko benefita po naš organizam ima konzumiranje tople vode sa limunom svako jutro, a zbog svega navedenog - ovo citrusno voće valja uvek imati pri ruci. Nažalost, limun ne traje dugo, pa ako ih ne iskoristimo na vreme - pronaći ćemo ih istrulele.

Ipak, tu su dobre vesti, limun je moguće sačuvati i to jednostavnim postupkom - zamrzavanje. Ovo ima nekoliko prednosti, ne samo što ćete u svakom trenutku moći da iscedite sok od limuna, već će i rendanje limunove kore biti daleko lakše, a ovaj sastojak daje predivnu aromu i ukus brojnim poslasticama. Još jedna prednost zamrznutog limuna jeste što je lakši za upotrebu i ceđenje!

Zamrzavanje limuna nije komplikovano, naravno, ali ipak povedite računa o sledećim stavkama : limun treba da bude bez mekanih delova i tamnih fleka. Pre nego što ga stavite u zamrzivač, dobro ga operite vodom, a možda je najbolje da ga operete mešavinom vode i sode bikarbone. Stavite ga u kesicu za zamrzivač i gotovo! Služite se njim po potrebi!

novosti.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR