Glas Javnosti

Kоме треба маска и када је све неопходна

Zdravlje
Autor: novosti.rs

Једно од питања које се најчешће поставља у тренутку пандемије вируса корона јесте коме су маске заиста потребне и да ли треба да их користе сви

Београд - Једно од питања које се најчешће поставља у тренутку пандемије корона вируса јесте коме су маске заиста потребне и да ли треба да их користе сви.

Др Предраг Кон, епидемиолог и члан експертског тима за борбу против корона вируса, каже да маске треба да носе сви који имају било какве респираторне проблеме, без обзира на то да ли су они везани за корона вирус или неко друго обољење.

Здраве особе, међутим, маске не треба да носе на отвореном тек тако. Маске се, наиме, препоручују само када улазите у затворене просторе, као што су превоз и здравствене установе, преноси Блиц изјаву доктора Кона за портал Жена.рс.

И Светска здравствена организација саветује употребу маски само у специјалним случајевима - ако кашљете, имате проблема са дисањем, грозницу или кијате.

Ако немате ове симптоме, немојте носити маску панично јер је тако ускраћујете некоме коме је заиста потребна, поручују стручњаци СЗО.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR