Glas Javnosti

Ivanjsko cveće pomaže kod oboljenja jezika

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Lekovitost ivanjskog cveća poznata je odavno u našem narodu. Od ivanjskog cveća prave se čajevi, melemi, sokovi. Pošto je izvrstan diuretik, pomaže kod najtežih oboljenja, a koristile su ga naše bake i u magijske svrhe.

Ivanjsko cveće koristi se kod najtežih oboljenja, kod hroničnih bolesti bubrega, reumatskih bolesti, oboljenja kože, ali i kod bolesti jetre, probavnih tegoba. U prošlosti su sušeno ivanjsko cveće stavljali ispod rodilje jer se verovalo da štiti od demonskih sila. 

Takođe, veoma je delotvorno u lečenju oboljenja jezika. U slučaju oboljenja jezika potrebno je ubrati svežu biljku i sitno je iseckati. Preliti je ključalom vodom i ostaviti da odstoji. Kako bi ceo tretman ovim čajem bio što učinkovitiji, potrebno je 6 do 8 šolja na dan. Na jednu šolju uzeti punu malu kašiku ivanjskog cveća. Ispirati usta tokom celog dana i grgotati što duže i dublje, a potom ispljunuti. Ništa neće smetati ako i progutate malo čaja. Otekline se povlače brzo, a četvrtog ili petog dana, bolovi će potpuno nestati. Problemi oboljenja jezika nestaće brzo, a upornim ispiranjem, grgutanjem i pijenjem ovog čaja, pacijent će se za kratko vreme osloboditi svih tegoba.

Izvor: Herbalia ORG

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR