Glas Javnosti

ХРАНА ОД КОЈЕ ВИРУС ЈАЧА: ЈАЈА, МЛЕКО, КУКУРУЗ И КОЛАЧИ

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Pravilan izbor naminica može znatno da pomogne da se spreči razvoj virusa.


Da bi organizam stvorio mehanizam koji  ga brani potrebno je izbegavati određene namirnice kojima se hrane virusi. Da bi se razvili i opstali u telu i njima su potrebne određene namirnice. Svaka bolest i infekcija se može smanjiti uz pravilnu ishranu, a isto je i sa virusima. Prevencija je najbolja u ovom trentku. Ukoliko ojačate organizam, nema razloga za strah.  
 

4 namirnice su posebno opasne i stvaraju pogodno tlo za razvoj virusa. Izbegavajte:

Jaja 

Ova namirnica u suštini služi kao inkubator za viruse, jačajući ih i čineći ih agresivnijim.  

Čak i ako jedete jaja iz slobodnog uzgoja, ona će i dalje biti hrana patogenim elementima. Virusi se hrane prirodnim hormonima koji postoji u jajima, a ima ulogu steroida za virus.


Na sličan način i mlečni proizvodi hrane viruse. 

Dobro je kloniti se i svih kukuruznih proizvoda. Ovi sastojci su prisutni gotovo u svakoj pakovanoj namirnici, čak i ako je organska, zato obratite pažnju na listu sastojaka.

Kolači 

Preterano konzumiranje rafiniranog šećera stvara odličnu podlogu za razvoj virusa. 

Naime, šećer smanjuje sposobnost leukocita da uništavaju bakterije. Nekoliko sati nakon što uzmete komad slatkiša, vaš imunitet je oslabljen. Životinjski proteini su, takođe, loši za oganizam, ali ne u meri kao prethodno navedene namirnice. Svakako se preporučuje smanjena doza mesa u ovom periodu.

Izvor: Stil

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR