Glas Javnosti

ДВЕ ШУМЕ И ЈЕДНА РЕКА, ДВАПУТ ДНЕВНО! Шкотски лекари све више као лек преписују БОРАВАК У ПРИРОДИ! Ево шта све "МАЈКА" може да излечи

Zdravlje
Autor: Глас јавности / Н1 / од 19.10.2018.

С почетком октобра у шкотским ординацијама нашла се нова терапија за широку лепезу болести. Тамошње власти дале су дозволу лекарима да као службену терапију за психичке и неке телесне проблеме прописују - боравак у природи.

Значи да када у Шкотској особа оде на боловање, неће седети у кући, него мора у шуму, на планине, на море, или мора да посматра птице и шета псе, пише РТЛ.

Ова терапија доказано снижава крвни притисак, ублажава депресију, подиже ниво задовољства, јача имунитет, јача срце, помаже код менталних болести, дијабетеса, стреса и гојазности.

Како би постакли људе да се више крећу и воде здравији живот, шкотске власти су издале календар у којем на шаљиви начин препоручују активност на отвореном за сваки месец.

Значи, и зими и лети без обзира на временске услове, треба бити на свежем ваздуху.

Природа; Извор: Ансплеш

Научно је доказано да природа добро делује на ментално и физичко здравље.

Ако проведете дневно 90 минута напољу, на пример у неком шумовитом подручју, то ће утицати на подручје мозга које је повезано с депресијом, на начин да умањи симптоме тог психичког поремећаја или да га превенира.

Јапанци практикују тзв. шумску купку (схирин-yоку). Тај третман већ десетинама година постиче јапанска влада.

"Човек је еволуцијски 99,9 посто времена провео у природном окружењу. Наше физиолошке функције су прилагођене тој ситуацији. Будући да се човечанство развило у природи, наша се тела у њој најбоље осјећају", објашњава др Јошифуми Мијазаки.

 

Глас јавности / Н1 / од 19.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR