Glas Javnosti

ДАЈТЕ КРВ И ТО ЈЕ СОЛИДАРНОСТ

Zdravlje
Autor: Glas javnosti / RTS

У ситуацијама када су потребне солидарност и хуманост они показују своју сврху. Чланови и волонтери "Црвеног крста" су ту и спремни да помогну и спречавању ширења коронавируса.

Даница Мурганић, заменица секретара "Црвеног крста Београд", каже да та организација прати ситуацији и помаже преко штабова за ванредне ситуације како на градским, тако и на општинским нивоима.

"Тренутно сматрамо да је једна од најбитнијих ствари информисање грађана - како да се заштите, како да се понашају и придржавају мера. Фокусирани смо на одређене циљне групе и дајемо кратке и јасне поруке како да се понашају", објашњава заменица секретара "Црвеног крста Београд".

Веома је важно, како каже, да акције давања крви у овим кризним временима никако не престају, јер су и даље јединице крви неопходне за болнице. Неопходно је да здрави грађани наставе да дају крв и да на тај начин покажу солидарност.

"Морамо да будемо свесни да ће ово дуго трајати. Колико тачно, не знамо. Може да траје месец, два или пет. Морамо чувати енергију и ресурсе. Некада кажу да неке ствари не зависе од нас самих. Па сада управо зависе и сада треба да покажемо самодисциплину, да се придржавамо мера и поступамо по саветима стручњака", истиче Даница Мурганић.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR