Voda koja je dugo stajala u čaši kasnije ima neobičan ukus.
Čudan ukus koji ste osetili je zapravo uzrokovan povećanjem nivoa kiseline u vodi, piše Life coach code. Naime, pH ravnoteža vode se smanjuje kada se ostavi u čaši preko noći. Voda apsorbuje ugljen-dioksid koji ga čini kiselim. Ali to nije glavna stvar o kojoj treba da brinete.
Ono što bi trebalo da privuče vašu pažnju je rizik od bolesti koje se prenose vodom. Nisu sve ove bolesti uzrokovane samo vodom koja je kontaminirana spolja.
Voda je element sklon životu. U njemu mogu da rastu alge i bakterije ako se duže vreme ostavi otvorena na vazduhu.
Hemija vode se menja, 0,13% prelazi u ugljenu kiselinu koja kasnije stvara bikarbonate i karbonate. Ali nije samo zbog toga nebezbedno piti takvu vodu.
Voda ostavljena na otvorenom potencijalni je domaćin za komarce i alge, a privlači i kućnu prašinu. Zato je važno vodu prokuvati ili filtrirati, prenosi Krstarica.