Glas Javnosti

Žitelji Grocke ostavljaju poklone čistačima

Zanimljivosti
Autor: Glas Javnosti

Gročani su se zahvalili radnicima komunalnog preduzeća koji prazne kante. Za samo nedelju dana put deponije u Vinči odneto oko 100 tona smeća.

U njihovom poslu ne postoji slobodan dan, nema spojenih dana za verske praznike ili proslavu Nove godine. Kada ovih dana svi uglavnom sede u svojim kućama zbog novonastale situacije, oni moraju da rade. Za samo jednu nedelju, na teritoriji opštine Grocka zaposleni u "Eko Grocka" ispraznili su duplo više smeća nego što je uobičajeno. A svakodnevno put deponije u Vinči odnesu oko 100 tona smeća. Ipak, meštani gročanskih naselja umeju da cene njihov trud i rad, pa ih tako sve češće iznenade poklonima koje okače na svoje kapije.

 - U prethodnim danima dešavalo nam se da vidimo okačenu kesu na kapiji za koju smo naravno prvo pomislili da je smeće. To nas je začudilo u prvi mah, jer svako domaćinstvo ima kantu koju iznese ispred kapije da je ispraznimo. Međutim, baka nas je čekala na prozoru i kada smo došli do njenog dvorišta sa terase nam je doviknula: "Deco, to je za vas" - priča Saša Avdić, jedan od zaposlenih u ovom preduzeću. - Godinama radimo ovaj posao, komšije nas znaju, uvek nas pozdrave kad kamionom uđemo u njihovu ulicu, a ovaj mali znak pažnje nam mnogo znači u ovim trenucima.

 Česte su slike da na kapiji pronađu flašu toplog čaja u hladnim danima i plastične čaše spremljene za vredne radnike. Neko im ostavi poneki slatkiš, neko voćku. Dan im ponekad ulepša i lepa reč, kao i kada građani pohvale njihov rad. Ipak, iako su se nadali da će ovih dana posla biti manje, prevarili su se. Sa prvim toplim danima, Gročani su u izolaciji najviše čistili podrume, tavane i ostave.

Izvor: Novosti

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR