Glas Javnosti

Učitelj svaki dan pešači u pomoć učenicima

Zanimljivosti
Autor: Glas Javnosti

Učitelj i pomoćnik direktora jedne škole u Grimzbiju (Velika Britanija) nije želeo da njegovi učenici usled pandemije korona virusa izgube besplatne školske obroke, pa je uzeo stvar u svoje ruke.

Zejn Pauls svakog dana prepešači osam kilometara noseći rančeve pune hrane i domaćih zadataka za najmanje 78 učenika. Ruksaci su teški oko 18 kilograma, ali učitelj smatra da je dobrobit dece na prvom mestu, prenosi Index.hr.

Hranu ostavlja na kućnom pragu učenika, pokuca na vrata, malo se udalji i sačeka da se uveri da je porodica preuzela pošiljku.

"End Čajld", organizacija za siromašne, tvrdi da 34 odsto dece u Grimzbiju živi u siromaštvu.

- Porodice su zahvalne zbog ovog gesta. Roditelji i deca dolaze na prozor i mašu mi, a neki čak žele da porazgovaraju sa mnom. Ponekad mislim da sam jedina odrasla osoba s kojom mogu da popričam uživo ovih dana - našalio se učitelj.

- Mnoge porodice žive u strahu. Boje se da puste decu iz kuće, a čak se boje da odu i do prodavnice. Zato sam veoma srećan jer znam da im pomažem - dodao je i rekao da misli da deci njegovo svakodnevno pojavljivanje daje osećaj normalnosti jer je pre izolacije bilo normalno da ga viđaju svaki dan.

Izvor: Blic

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR