Glas Javnosti

Turci napravili automat za prodaju maski

Zanimljivosti
Autor: Glas Javnosti

Turska kompanija Elektral, koja se inače bavi proizvodnjom automata za hranu i zaštitnu opremu, u okviru mera na sprečavanju širenja koronavirusa, napravila je i aparat za prodaju zaštitnih maski.

U Turskoj je razvijen automat za maske, koji bi mogao da posluži u zaštiti stanovništva u doba pandemije koronavirusa, posebno na mestima na kojima se okuplja mnogo ljudi, među kojima su aerodromi i metroi.

Zamenik predsedavajućeg upravog odbora u kompaniji Elektral Erdem Dinčoj rekao je za Anadoliju da su razvili i automat za maske, koji bi mogao da ponudi i niz drugih rešenja u borbi protiv virusa.

"Ovakve maske i zaštitne mere su naročito važne na aerodromima, sredstvima javnog prevoza i drugim mestima gde se okuplja veliki broj ljudi", rekao je turski biznismen.

On je rekao da će ti automati u Istanbulu na metro stanicama biti korišćeni i za kupovinu vlažnih maramica, dezinficijensa za ruke i sličnih proizvoda.

"Verujem da će ovi proizvodi i proizvođači maski biti deo ovog sistema. Jer ovo je najlakši način da dođu do građana. Biće moguće kupiti ih 7/24 uz kartice ili gotovinu", kazao je Dinčoj i dodao da bi implementiranjem automata Turska bila korak ispred.  

Izvor: N1

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR