Glas Javnosti

ГУЖВЕ У ГРАДСКОМ ПРЕВОЗУ, НЕРВОЗНИ ПУТНИЦИ, УМОРНИ ВОЗАЧИ; ЕВО КАКО ИЗГЛЕДА КАДА СЕ РАСПРАВА О МЕСТУ ЗА СЕДЕЊЕ НАСТАВИ И ПОСЛЕ НЕПРИЈАТНЕ ВОЖЊЕ

Zanimljivosti
Autor: Глас јавности/ Телеграф.рс/ од 02.10.2018.

"Немојте да не устајете уморним мајкама са колицима и ранчевима у превозу, док се бавите важним активностима у виртуалном свету, заваљени у седиште градског превоза. Немојте да се борите за место у реду са мајкама које цупкају са дететом у рукама."

- Радим 12 сати дневно, немам времена да живим. Изађем ујутру, дођем увече са посла. Платим карту и седнем мртва уморна. И ја треба да устајем мамама које су ишле у шетњу - само је један од бесних коментара жена које немају децу, којим су одговориле на жалбе младе жене која је у аутобус ушла са дететом, а нико није хтео да јој устане.

"Немојте да не устајете уморним мајкама са колицима и ранчевима у превозу, док се бавите важним активностима у виртуалном свету, заваљени у седиште градског превоза. Немојте да се борите за место у реду са мајкама које цупкају са дететом у рукама. Подржите мајке, лепим коментаром, осмехом, пријатним поздравом. Оне имају најтежи и најважнији задатак од свих, лепо је када га неко подржи. Ако га још нисте искусили, немојте да се усуђујете да га оцењујете/потцењујете - написала је мајка која је доживела непријатну ситуацију у аутобусу.

На њен статус одговарале су углавном жене које немају децу.

- Три операције сам имала и радим као коњ. Да не треба да се правдам бесним језичарама зашто не устајем? Довиђења - написала је једна од жена коју је ово прозивање прилично погодило.

- Ви само знате да сте ви мајке и захтевате ваша права, а никад не помислите ко је тај неко ко не устаје. Можда је радник који је целу смену престајао, можда је то девојка са проблемима у циклусу, можда је госпођа која има емотивних проблема и одсутна је тотално. Вама су увек то бахати људи који из ината не желе да устану - додала је друга.

"СЕДИШ ЦЕО ДАН У ШКОЛИ..."

А можда је и само девојчица која иде у школу. И мени се дешавало у тим годинама да ме старија "госпођа" буквално отера са седишта, јер ја ето "седим цео дан у школи, па не морам и у превозу, а она је скоро оперисала ногу". Да, мислила сам се, требало би да поведе рачуна и о тежини, јер јој тада не би тешко пало да стоји и носи своје килограме. А чињеница да сам путовала с једног на други крај града, све преоптерећеним линијама, њој би значила као лањски снег.

У ПУНОЈ СНАЗИ, ТРК НА МЕСТО

Или студент који је управо "претрчао" једну девојку да би сео. Све се нешто мислим да нисмо такви какви јесмо, да би тај момак улепшао дан непознатој девојци да јој је сачувао место.

Да, знамо, сви смо уморни, преко главе нам је претрпаних аутобуса у којима у шпицу не може да се дише. И да, најлакше је, кад желите да се "направите луди" да нетремице гледате у екран као да вам живот од тога зависи. Верујте, и они који седе осам сати су уморни кад се враћају с посла.

НИЈЕ ТЕШКО БИТИ ФИН

Довољно је, шта год да је у питању: операције, одсутност, ПМС, да бар кажете "извините, не могу да вам устанем", јер толико је људски.

Да не окрећете главу и правите се луди, јер то посебно иритира. Окрећете се у потрази за млађима од себе који седе и нудите њихова места. Да, причам и вама старијима, људима у годинама. Па нигде не пише да ви не можете да устанете деци и трудницама. Иако старији имају своја "резервисана" места у аутобусима, то не значи да на њима пише баш ваше име. Уместо да кињите младе, покажите им делом шта треба да ураде. Па осим ако нисте инвалиди, не смета да одстојите станицу, две.

 

Глас јавности/ Телеграф.рс/ од 02.10.2018

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR