Glas Javnosti

ЕВО НАЧИНА КАКО ДА ЗАВОЛИТЕ ОНО ШТО РАДИТЕ; ИЛИ ПОЧНИТЕ ДА РАДИТЕ ОНО ШТО ВОЛИТЕ

Zanimljivosti
Autor: Глас јавности/ Дневно.рс/ муцупофтеа.рс/ од 29.06.2018.

Предпоставка је да смо сви као мали имали посао из снова. Неко је желео да буде адвокат, неко учитељица, неко шнајдер, неко балерина… Рецимо да је већина остала при том сну, образовала се у том смеру и у једном моменту почела да ради тај свој посао из снова, а онда…

Онда смо схватили да је у реалном свету то само посао као и сваки други и да су сва наша очекивања изневерена, пише портал мyцоупофтеа. Тако смо се неким чудом нашли у неверици и са питањем: Да ли је ово стварно оно што желим да радим!?

Међутим, са идејом да смо своје образовање усмерили ка том послу, и са уверењем да нисмо стучни ни за шта друго, а можда и због страха од промене, често остајемо на пословима које не желимо. Заправо, постоји једноставна формула за проналажење посла у којем ћемо уживати.

Доносимо вам неколико савета који ће вас критички освестити у погледу ваше каријере, натераће вас да се вратите својим талентима и страстима. Ови кораци помоћи ће вам да увек одаберете најбоље решење при доношењу било какве професионалне одлуке.

Направите листу ствари у којима уживате, а у вези су са вашим послом
Без обзира да ли се односи на тренутни посао или на неки који сте некада радили, направите ову листу како бисте се сетили шта вас у вези са послом којим желите да се бавите испуњава. Уколико ову листу допуните сваки пут када у послу уживате, моћи ћете сами да креирате начин рада, а то је савршен начин да свој посао претворите у посао из снова!

Сведите списак на само три ствари
Уколико не успете да свој тренутни посао поново претворите у посао из снова, време је да потражите други који ће то заиста бити. Али како!? Једноставно је. Сведите направљену листу ствари које вам пријају у послу на само три, без којих не можете. Када то урадите имаћете јасну слику вашег будућег посла из снова и потрудите се да почнете да га радите.

Уколико ваша “скица” указује на то да би било најбоље да потпуно промените професију – не плашите се. Промена ће значити да ћете једноставно радити оно за шта сте талентовани, са много љубави, а ако вам треба додатно знање, увек се можете уписати на неки курс или научити све оно што вам је потребно за нови посао.

Можда ће вам бити потребна помоћ, можда ћете моћи сами, али никад не заборавите да се пут ка успеху налази у вашој вољи и одлучности.

Још једна битна ствар је да, ма који посао да радите, неопходно је да се докажете искључиво себи! Зато нема потребе да се оптерећујете додатним пројектима или пословима, ако то истински не желите. Радите док уживате у послу, а не да бисте испунили форму која никако не би требало да буде важнија од суштине!

И запамтите: Уколико на послу који тренутно радите немате барем две од три ставке које су вам примарне за лично задовољство, крените храбро у потрагу за оним који ће имати све што је неопходно да постане посао који заиста желите да радите и који ће покренути ваш креативни потенцијал!

 

Глас јавности/ Дневно.рс/ мyцупофтеа.рс/ од 29.06.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR