Glas Javnosti

Док светом хара вирус, Москву преплавили РАКУНИ

Zanimljivosti
Autor: novosti.rs

На друштвеним мрежама се појавио видео снимак, на коме је приказано како спасиоци спуштају ракуна са високог дрвета

У последње време у Москви је примећена најезда ракуна, у Центру за рехалибилитацију дивљих животиња већ их је 10, изјавио је шеф одељења за заштиту животне средине тог Центра Сергеј Бурмистров.

- Још 2016. године сам говорио да нас очекује најезда ракуна. Они су били популарни у народу, било их је у зоолошким вртовима, а често смо их виђали у домовима као кућне љубимце. Лепи су, али у ствари, осим свог изгледа, немају чиме да се похвале. Прилично су агресивне животиње и не могу се посебно дресирати - рекао је он.
Бурмистров је додао да због своје физиономије те животиње имају приступ свему у кући, па лако могу да изађу кроз отворен прозор.

- Ракуни су радознали и зато воле да се пењу на дрвеће, тамо им је пријатно. Пењање на дрвеће је њихов омиљен хоби - рекао је шеф одељења.

На друштвеним мрежама се појавио видео снимак, на коме је приказано како спасиоци спуштају ракуна са високог дрвета.

Према његовим речима, ракуни потичу из Америке, руска територија им није позната, али се у последњих десет година све чешће срећу у шумама на југу Русије.

Руску зиму у шуми ракуни не могу да преживе, те зато ове сналажљиве животињице у граду увек пронађу топли подрум у коме могу да живе.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR