Glas Javnosti

ДА ЛИ БИСТЕ ВИ ПОТРОШИЛИ 18.000 ДОЛАРА НА ФРИЗУРУ? ОВА ЖЕНА ЈЕСТЕ, А ПОГЛЕДАЈТЕ И ЗБОГ ЧЕГА (ФОТО)

Zanimljivosti
Autor: Глас јавности/ суперзена.б92.нет/ од 19.08.2018.

Кејт Динота из Њујорка имала је само седам година кад јој је мајка пронашла прву седу влас косе. До четрнаесте било их је немогуће избројати, па јој је фарбање било једина опција.

Динота је, како преноси ББЦ, схватила да је на прикривање седих потрошила више од 18.000 долара, а у фризерском сталону провела невероватних 1.000 сати, што ју је на крају покренуло на доношење радикалне одлуке. Тако је решила да више не прикрива чињенично стање и поносно носи своју седу косу у тако младим годинама.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Kate Dinota (@katedinota) on

Кејт је данас једна од звезда Инстаграм профила “Громбре”, који је основала Марта Труслоу Смит, са циљем промовисања природне лепоте.

– Кад сам одлучила да престанем да фарбам косу косу, околина је била врло скептична. Па шта ће бити с твојим послом, твојом каријером? Још си млада, не желиш ваљда таква да ходаш светом? Оваква питања слушала сам сваки дан – каже Динота.

Седе као да су и даље “резервисане” искључиво за жене старије од 60 година, иако је сива боја косе већ неко време апсолутни хит међу трендсетеркама и великим звездама као што су Лејди Гага или Аријана Гранде.

Управо због седих познатих дама косу је пре две и по године престала да фарба и Стефани Танчез из Тексаса.

– Помислила сам ако све те мегапопуларне жене плаћају да би имале косу попут моје, зашто ја онда своју скривам? Тад сам прихватила своје седе, моја мама такође. Данас смо близнакиње по коси, веома смо задовољне и не бисмо то мењале ни за шта – истиче Стефани.

Док многи седу косу и даље повезују са годинама и старењем, професор Десмонд Тобин са Универзитета Брадфорд у Великој Британији у разговору за ББЦ каже да је то заблуда.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Kate Dinota (@katedinota) on

– Потпуно је нормално да људи европског порекла почну да добијају седе власи већ у раним двадесетим годинама. Истраживања су показала како на производњу фоликула длаке утичу и хормони и стрес, а неки људи могу да имају генетску предиспозицију за рани губитак пигмента – објаснио је професор Тобин.

 

Глас јавности/ суперзена.б92.нет/ од 19.08.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR