Glas Javnosti

Bezizlazna situacija, BUKVALNO: Kako da izađete na terasu u ovoj zgradi (FOTO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Često se dešava da se arhitekte "zalude" u projektovanju zgrada pa taj projekat dobije delove koji uopšte nemaju funkciju a predviđeno je da je imaju. Takav apsurd se dogodio na jednoj zgradi koja je brzo postala predmet zbijanja šala na "Tviteru".

 

Naime, objavljena fotografija predstavlja zgradu, za koju se nagađa da je smeštena u Santijagu u Čileu, koja prikazuje nekoliko spratova sa balkonima, ali bez vrata kroz koja bi na njih moglo da se izađe.

Osim toga, tviteraši su primetili i da balkoni nisu u odgovarajućoj ravni sa prozorima, ustvari smaknuti su u odnosu na položaj nepostojećih balkonskih vrata, pa bi izlazak kroz njih bio potencijalno poguban za stanare ove zgrade.

Korisnici Tvitera odmah su krenuli sa duhovitim nagađanjima koji bi bio najlakši put do balkona, kao i kako se tamo stiže, dok su drugi pokušavali da dokuče razlog ovog arhitektonskog promašaja.

Neki od komentara odnosili su se na slučne primere.

- Ima zgrada na Baltiku, koje su građene za vreme SSSR. Plan je zahtevao da zgrade imaju balkone, ali nigde u planu nije napisano da moraju imati vrata i prozore koji izlaze na njih. U SSSR niko nije zeleo mnogo da talasa - dodao je jedan korisnik.

Drugi se odmah nadovezao sa sličnim primerom iz našeg glavnog grada.

- Ima i u NBGD. Kada je Tito u Splitu poručio da se previse luksuzira, izbacili su spoljne zidove na terasu. Ali, konstrukciju nisu mogli da menjaju pa su ostali betonski stubovi u dnevnoj sobi, jedva se priđe prozoru, tamo gde je terasa bila. Preko puta Opštine i MUP NBGD.

Obrnuta, daleko gora situacija zabeležena je u Aleksincu, na zgradi na kojoj iako su vrata montirana na pravom mestu - ne vode nigde.

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR