Glas Javnosti
Posta

Opcije za putovanja: Korona test ili opet karantin

Putovanja
Autor: Glas Javnosti

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je da postoje dve opcije za ulazak u našu zemlju po otvaranju granica - putnicima će biti neophodan PCR test ne stariji od 24 sata ili će se taj test raditi na granicama. S druge strane, epidemiolog Predrag Kon je u nedavnom razgovoru za Nova.rs najavio da će pri ulasku u Srbiju karantin od 14 dana ostati na snazi i po ukidanju vanrednog stanja.

-Biće razgovora u vezi sa poslovnim ljudima, koji moraju da dolaze zbog poslovnih obaveza. Najverovatnije, da ne bi morali da budu u samoizolaciji, moraće da svoje zdravstveno stanje dokažu negativnim testovima na koronu koji neće biti stariji od 72 sata- rekao je Kon.

On je dodao da još nema globalnog odgovora na pitanje putnika iz iz međunarodnog saobraćaja, ostavljajući kao otvorenu mogućnost da se testiranje vrši na granicama naše zemlje.

-Neke zemlje omogućavaju testiranje i na licu mesta sa relativo kratkim rokom za dobijanje rezultata testa i to je mogućnost- kaže Kon.

Prethodnog dana, na sednici Skupštine Srbije, premijerka Ana Brnabić je izjavila da postoje dve opcije za ulazak u našu zemlju – putnicima će biti neophodan PCR test ne stariji od 24 sata ili će se taj test raditi na granicama.

Ona je kazala da će u petak Krizni stab održati sednicu i tada će se znati tačno određene mere za ulazak u Srbiju. Jasna preporuka o načinu kako će se po otvaranju granica ulaziti u našu zemlju  biće poznata u petak ili ponedeljak.

Izvor: Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP