Glas Javnosti

РОДТЕЉИ ТУЖИЛИ СИНА(30) ВРХОВНОМ СУДУ: Факултет му био превише тежак, сувише је заузет да би радио, али неће да се исели из породичне куће (ВИДЕО)

Porodica
Autor: Глас јавности / Б92.нет / од 23.05.2018.

Марк и Кристина Ротондо безуспешно су покушавали да натерају свог 30-годишњег сина да се исели из њихове куће, све док случај није доспео до Врховног суда САД.

Судија Доналд Гринвуд стао је на страну родитеља, и прошлог уторка саопштио Мајклу Ротондоу да мора да напусти дом својих родитеља.

Прича је постала вирална након што ју је објавио портал Сиракјуз. У чланку је приложена серија писама које су Ротондови послали свом сину од 14. фебруара ове године, дајући му 14 дана да се исели из куће.

Они су у писмима навели да ће му пружити 1.100 долара новчане помоћи да пронађе смештај, дали му бројне родитељске савете ("Постоје послови чак и за оне са никаквим радним искуством, попут тебе. Нађи један.") и предложили му да прода своје ствари како би сакупио више новца за почетак самосталног живота.

               

С обзиром на то да их је Мајкл игнорисао, супружници су одлучили да се пожале суду.

На саслушању, које је портал назвао "надреалним", Мајкл се 30 минута расправљао да судијом, инсистирајући на томе да према закону његови родитељи морају да му дају упозорење најмање шест месеци пре него што му нареде да се исели.

Судија је рекао да то није истина, и рекао радницима социјалне службе за заштиту одраслих лица да истраже случај.

Мајкл, који се вратио кући пре осам година, након што је изгубио посао, рекао је новинарима да планира да поднесе жалбу.

Он је додао да не разговара са својим родитељима, али да још није спреман да се исели и да је "сувише заузет да би нашао посао".

Његови родитељи наводе да он ни на који начин не доприноси кућном буџету, нити да обавља кућне послове.

Мајкл је такође напустио факултет "јер је био сувише тежак", пише Дејли мејл.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR