Glas Javnosti

УДРУЖЕЊЕ "СВЕТ РЕЧИ" ЕДУКАЦИЈОМ ПОДИЖЕ СВЕСТ МЛАДИХ И ДЕЦЕ О ОПАСНОСТИМА КОЈЕ ВРЕБАЈУ НА ИНТЕРНЕТУ

Obrazovanje
Autor: Глас јавности/ Телеграф.рс/ од 01.10.2018.

Током шест месеци, у десет општина у Србији обучено је 14 наставника и 36 вршњачких едукатора, који су у својим школама организовали 120 радионица

На завршној конференцији у Великој Плани, одржаној у петак, 28. септембра, представљени су резултати пројекта "Вршњачком едукацијом против дигиталног насиља", који је спровело Удружење грађана "Свет речи" уз подршку Теленор фондације.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by UG "Svet reči" (@svet_reci) on

Током шест месеци, у десет општина у Србији обучено је 14 наставника и 36 вршњачких едукатора, који су у својим школама организовали 120 радионица. На њима је укупно 3.250 тинејџера, узраста од 12 до 19 година, учило како да се безбедно и одговорно понашању на интернету.

- Наша деца одрастају у дигиталном окружењу. То је свет који даје неограничене могућности за учење, напредовање и забаву. Истовремено, млади морају бити свесни и опасности са којима се могу сусрести, а једини начин да их заштитимо није изолација, већ едукација - рекла је Милица Бегенишић, менаџерка Теленор фондације, и додала: "Годинама уназад, Теленор фондација ради са великим бројем партнера на едукацији деце, њихових родитеља и наставника. Овим пројектом укључили смо оне који су деци најближи и којима највише верују – њиховим вршњацима."

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by UG "Svet reči" (@svet_reci) on

У којој мери су основци и средњошколци заиста чули, научили и пренели даље стечено знање посведочили су и кратки филмови који су пристигли у оквиру конкурса организованог након завршених едукативних радионица. Радови шаљу поруку да насиљу нема места ни у стварном ни у дигиталном свету.

 

Глас јавности/ Телеграф.рс/ од 01.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR