Glas Javnosti

Šarčević: Test male mature prošao dobro, radimo na povećanju broja licenciranih direktora i radnika

Obrazovanje
Autor: Glas javnosti

Test male mature prošao je dobro, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević nakon čega je dodao da je cilj bio i da deca urade samoprocenu znanja

On je tokom posete Osnovnoj školi "Desanka Maksimović" u Bačkoj Palanci rekao da se reforme u oblasti prosvete nastavljaju u svim segmentima obrazovanja i vaspitanja.

Šarčević je u školi održao i sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola sa kojima je razgovarao o temama od značaja za obrazovanje i vaspitanje.

Ukazao je na značaj jednosmenskog rada u osnovnim školama, koji pruža benefite, kako učenicima i nastavnicima, tako i roditeljima.

- U jednosmenskom radu potenciramo različite dobro osmišljene aktivnosti, ali i sport. Ovim programom akcenat se stavlja na obrazovanje i vaspitanje. Puno pažnje biće posvećeno upravo tome, rekao je Šarčević, a navodi se u saopštenju ministarstva.

On je ukazao i na značaj obuka direktora, nastavnika i stručnih saradnika.

- Radimo na povećanju broja licenciranih direktora i pedagoških radnika, jer znamo da su nam potrebni obučeni ljudi. S druge strane, radimo i na obukama za najsavremenije tehnike kako za nastavnike, tako i za decu, naveo je on.

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR