Glas Javnosti

Šta žene najviše guglaju tokom izolacije?

Moda
Autor: Glas Javnosti

Budući da imamo više vremena da dovršimo stvari koje su nam možda samo „stajale u vazduhu“ kao planovi, mi smo odlučili da otkrijemo na šta ženski pol najviše troši slobodno vreme.

Viđanje i okupljanje sa prijateljima je postalo zabranjeno, a samim tim se i boravak na društvenim mrežama znatno povećao. Logično, zar ne? Zahvaljujući internetu, možemo svakodnevno komunicirati sa osobama sa kojima želimo, a višak vremena nam dozvoljava da se posvetimo pretrgama na Guglu o temama koje nas zanimaju.

Ipak, kako su ženama uskraćene usluge frizera, kozmetičara i raznih beauty tretmana, nova istraživanja koje je objavio portal Flawless.org pokazao je šta žene najviše zanima tokom izolacije koja je usledila tokom pandemije virusa. Najčešće pretrage na Guglu vezane su za negu kose, šminkanja ali i aktivnosti poznatih ličnosti.

Kada je reč o kosi, najviše pretrage pripalo je temi koliko često treba prati kosu, načini kovrdžanja kose pomoću prese, saveti za brži rast, ali i kako sami da ošišamo svoju kosu. Pojam šminkanja zabeležio je najveći rast. On je pretraživan 135 hiljada puta u toku jednog meseca, a istraživanje je pokazalo da žene najviše zanima kako da očiste mejk ap četkice i kako da lice izgleda lepo bez šminke.

Potom sledi pretraga noktiju, a najviše interesovanja pripalo je temi „Kako da uklonim gel lak sa noktiju?“. Osim toga, život poznatih nije zanemaren ni tokom izolacije. Žene se najviše interesuju za aktivnosti Kim Kardašijan, Kajli Džener i Ariane Grande.

Bilo kako bilo, po svemu sudeći, karantin nam definitivno donosi odmor od kozmetičkih proizvoda i vraćanje što prirodnijem izgledu.

Izvor: Cosmopolitan

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR