Glas Javnosti
posta

10 najčešćih letnjih modnih grešaka koje vam savetujemo da izbegnete

Moda
Autor: Glas javnosti

Moda je slobodno izražavanje i stoga se pravila ne mogu nametati ali ipak postoje neka koja će vam možda pomoći da se bolje predstavite. Ovo su glavna koja preporučujemo za leto koje nam je stiglo.

 

1.     Higijena

Iako mnogi smatraju da se podrazumeva, nije zgoreg ponoviti – održavanje lične higijene je primarno i važnije od odeće koju ćete obući. Takođe obratite pažnju da li su vam uredni nokti na rukama i na nogama.

 

2.     Parfemi

Izvesno je da je potrebno da mirišete kada dođu vrele temperature, ali ne preporučujemo previše parfema na koži i “teže” mirise. Radije se opredelite za sveže i citrusne note. Preporučujemo i parfemisane mistove umesto klasičnog parfema.

Foto: Pexels

 

3.     Pristojna veličina

Uz razumevanje da je teško biti previse obučen na plus 30 stepeni ipak ne savetujemo prekratku i previše usku odeću (na primer šortseve koji otkrivaju i više nego što je pristojno).

 

4.     Balansiranje

Kao i kod garderobe za ostala godišnja doba, ukusnije je da, ako je, na primer, gornji deo tela ostao obnaženiji, donji bude pokriveniji, i obrnuto. Top bez bretela i ultra kratki šorts u istoj kombinaciji? Radije izaberite jedno od ta dva.

Foto: Pexels

 

5.     Čarape i sandale

Iako se ova kombinacija povremeno može videti na modnim pistama, ipak je rezervisana uglavnom samo za njih. Da li je prikladna za šetnju ili noćni izlazak? Razmislite.

 

6.     Bele pantalone

Skoro da nema ništa lepše od letnjih belih pantalona. Pozdravljamo vašu odluku da ih nosite. No, gledajte da ne budu previše providne, nije estetski lepo da se kroz njih vide tkanina džepova i vaš donji veš.

Photo: Unsplash

 

7.     Budite spremni

Nemojte da sklonite sve džemperiće iz ormara. Valjalo bi da ih imate uz sebe (naročito kardigane – džemperiće sa kopčanjem) u prohladnim noćima jer ako se “skupljate” od hladnoće nećete se osećati opušteno i elegantno.

 

8.     Japanke

Neki kažu da je ova vrsta obuće samo za plažu te da su same po sebi modni zločin za ulicu. Da li je tako odlučite sami, ali računajte i na činjenicu da se u njima stopala najviše prljaju, te uvek imajte uz sebe vlažne maramice.

Photo: Unsplash

 

9.     Crop top

Ako ste se odlučili da gornji deo tela bude otkriveniji tako što ćete obući crop top, ipak gledajte da ne bude previše dubok i da ne otkriva ceo torzo.

 

10.  Nazuvice

Trend koji vlada već nekoliko godina su pliće nazuvice koje ne vire iz patika. Moramo priznati da to lepo izgledaju te preporučujemo da ih nabavite.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR