Glas Javnosti

Mislite da niste dovoljno lepi? Evo činjenica zbog kojih ćete konačno shvatiti da ste privlačni!

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Svako doba ima svoje estetske favorite. Poznato je da je, na primer, oblik ženskog tela prošao „transformaciju lepote“ i da su se naizmenično cenile elegantno popunjene i veoma mršave figure. Trenutno je na ceni tzv. „Instagram lepota“ sa jačim, izrazito definisanim obrvama, punim usnama i šminkom sa dosta hajlajtera.

Estetika koju favorizuje određeno doba ne bi trebalo da utiče na vaše samopouzdanje. Kao prvo, on ne zavisi od uniformisanosti a drugo, iskustvo nas uči da je često lepo ono što je specifično. Takođe, najnovija istraživanja govore da često ono što je lepo ne zavisi od trendova koje nameću mediji (u novije vreme i društvene mreže).

Navešćemo nekoliko primera „sitnica“ koje odaju utisak lepote. Ukoliko ih posedujete, razmislite dobro – možda ste atraktivniji nego što mislite!

Razmak između prednjih zuba

Imate razmak između jedinica (stručni naziv dijastema)? To ne bi trebalo da vas brine niti da umanjuje vaše mišljenje o sopstvenoj lepoti. Naprotiv – razmak između prednjih zuba se smatra veoma zanimljivim i privlačnim. Ukoliko vam razmak ne pravi probleme, razmislite pre nego što se odlučite za eventualnu korekciju.

Kombinacija boja kose i očiju

Uopšte ne mora da znači da je najbolja kombinacija imati svetlu kosu i plave oči. Naprotiv, studije i iskustva pokazuju da se ljudima najviše sviđa kombinacija plave kose sa braon očima. Isto tako, primamljivo je imati tamnu kosu i plave oči.

Foto: Pexels

Limbalni prsten

Ukoliko imate izraženi krug tamne boje oko irisa oka ljudi će vas smatrati veoma privlačnim! To je nesvesna reakcija i znajte – svako ko ima crni prsten koji okružuje boju oka atraktivniji je ljudima.

Tanke usne

Uprkos sadašnjoj modi studije pokazuju da su tanke usne, naročito kod ženskog pola, percipirane kao usne koje se lakše ljube.

Foto: Pexels

Piskav glas

Sećate li se lika Karen iz serije „Vil i Grejs“? Mnogi muškarci su rekli da ih njen piskav glas veoma uzbuđuje.

Lice bez mnogo šminke

Suprotno uverenju mnogih žena, lice koje nije zatrpano šminkom izgleda lepše, mlađe, prirodnije i, na kraju krajeva, privlačnije.

Foto: Unsplash

Stariji izgled

Jedna relativno skorašnja studija je pokazala da se ženama više dopadaju muškarci koji izgledaju starije a samim tim i zrelije i odgovornije.

Jednostavnost

Nasusprot mišljenju da je za lepotu potrebno kinđurenje i mnogo izraženih specifičnosti, jednostavna, svakodnevna lica su zanimljivija oku posmatrača.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR