Recept:
Čokoladne sendvič keksiće izmrvite u blenderu, ili ih stavite u jaču plastičnu kesu i usitnite oklagijom. Pomešajte zdrobljeni keks sa otopljenim puterom, kao za čizkejk. Smesu utisnite na dno okruglog kalupa i kora je gotova!
Sladoled pustite da se malo otopi da biste mogli da ga ravnomerno rasporedite preko kolača. Zagladite površinu špatulom. Vrh namažite nutelom, a potom ukrasite omiljenim slatkišima - keksom, komadićima čokolade, lešnicima, bademima...
Stavite sladoled tortu u zamrzivač i ostavite da odstoji najmanje četiri sata ili preko noći. Pre serviranja možete po želji vrh ukrasiti šlagom i rendanom čokoladom. Pažljivo uklonite stranice kalupa i secite na kriške.
Uživajte u lakoj torti od čokoladnog sladoleda! To je jednostavan desert koji kombinuje klasične ukuse čokolade i sladoleda.
Glas javnosti/M01S