Glas Javnosti

NAPRAVITE PRAVU DOMAĆU SARMU: Gosti će vam biti ODUŠEVLJENI!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Sarmu ne bez razloga, nazivaju kraljicom srpske trpeze i porodičnih slavlja i krsnih slava.

Iako volimo da ga svojatamo i nazivano "srpskim", istina je da ovaj specijalitet potiče iz Turske.

Sarma je neizostavan specijalitet na svakoj trpezi.

A ako još uvek niste ukiselili kupus, evo kako da to učinite za svega 12 sati.

Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa

500 g junećeg mlevenog mesa

1 šolja od 2 dl pirinča

NE PROPUSTITE


3 čena belog luka

150 g dimljenih svinjskih rebara

150 g dimljene mesnate slanine

biljni začin

 
so

mleveni i biber u zrnu

lorber

ulje

 
Priprema:

Odvojiti listove kupusa, stanjiti debelu žilu u sredini svakog lista. Beli luk sitno iseći i propržiti. Dodati meso, pirinač, so, biber i začin C i još malo propržiti. List kupusa staviti na dlan, sipati u sredinu kašiku fila i uviti sarmu. Na dno šerpe staviti malo ulja i listove kupusa, pa preko ređati sarme. Posle svakog reda stavljati isečena rebra i slaninu, list lorbera i poneko zrno bibera. Sve prekriti listovima kupusa. Naliti vodom, pa kuvati na tihoj vatri 2-3 sata, povremeno dolivajući toplu vodu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR