Kako biste ubuduće izbegli katastrofu kod pečenja kolača, donosimo vam česte greške koje više ne smete da ponavljate.
Ako koristite kalup neodgovarajuće veličine, rezultat neće biti očekivan. Kako bi kolač ispao savršen, morate paziti na to da koristite pravu veličinu kalupa.
Samo tako ćete biti sigurni da će kolač na kraju imati željenu konzistenciju.
Kako testo ne bi bilo previše grubo ili žilavo, morate dobro izmesiti testo. Osim toga, morate da vodite računa na redosled dodavanja sastojaka jer to je ključno za uspešan kolač.
Kako se kolač ne bi lepio za kalup za pečenje, treba ga dobro premazati maslacem.
Za pečenje kolača je najvažnija organizovanost. Stoga, treba dobro izmeriti sve sastojke. Samo na taj način vaš kolač će biti savršenog ukusa.
Ova greška dovodi do toga da se kolač ne ispeče dobro. Kako testo ne bi ostalo sirovo, odnosno kako bi bilo ravnomerno pečeno, pecite na sredini rerne na rešetki - ako na receptu ne piše drugačije.
(Glas javnosti/Informer)