Glas Javnosti

АЛКОКОЛА: Компанија Кока-Кола после 125 година направила АЛКОХОЛНИ НАПИТАК, а ево у којој ће се земљи продавати

Hrana
Autor: Глас јавности / Мондо.рс / од 30.05.2018.

Компанија "Кока-Кола" након 125 година постојања направила своје прво алкохолно пиће! Додуше, продаваће се само у Јапану...

"Кока-Кола" је у Јапану лансирала своје прво алкохолно пиће, са укусом лимуна, у покушају да освоји нова тржишта и потрошаче.

Амерички гигант у производњи пића у продају је данас пустио три врсте пенушавог пића са укусом лимуна, са три до осам процента алкохола, преноси Би-Би-Си.

Нови производ, који је "Кола-Кола" описала као "јединствен" у својој 125-годишњој историји, намењен је растућем тржишту младих - поготову женског пола, али није планирано представљање новог пића на тржиштима изван Јапана.
У складу са традицијом ове компаније, рецепт је строго чувана тајна, али је ново пиће прављено по моделу популарних јапанских пића чу-хи - мешавине локалног алкохола и разних воћних укуса.

Иначе, јапанско пиће чу-хи на тржишту је својевремено представљено као алтернатива за пиво, показавши се посебно популарним међу припадницама женског пола.

Јапанске компаније као што су "Сунтори", "Асахи" и "Кирин", тренутно доминирају у производњи конзерви пића чу-хи, чији су најпопуларнији укуси снажни цитруси попут грејпфрута или лимуна.

Освежавајућа пића с ниским процентом алкохола ("алкопоп") постала су популарна у Европи и Британији '90. година, али су изазвала и полемику, јер су многи били забринути да би таква пића могла да охрабре младе да пију више алкохола.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR