U Nišu velika potražnja za „paracetamolom“, „febricetom“ i lekom protiv malarije

apoteka

Foto:Pixabay

Zamenik direktora niške apotekarske ustanove Tanja Arsić kaže da navedene lekove i preparate, osim „hlorohina“, imaju dovoljno i da ne treba praviti zalihe

NIŠ – Najtraženiji po apotekama su „paracetamol“, „febricet“ ali i lek protiv malarije „hlorohin“ i preparati na bazi cinka. Zamenik direktora niške apotekarske ustanove Tanja Arsić kaže da navedene lekove i preparate, osim „hlorohina“, imaju dovoljno i da ne treba praviti zalihe.

 
Velika je potražnja za ovim lekovima i to je razumljivo. Jedino ne razumem zašto ljudi traže da kupe „hlorohin“ jer se on u našim apotekama i ne može dobiti bez lekarskog recepta. Trenutno ga nemamo ali smo ga naručili i očekujemo trebovane količine koje ćemo izdavati samo uz recept, kaže zamenica direktora.

Inače, po Nišu su krenule glasine da su sve količine „hlorohina“, koji je inače lek protiv malarije ali se pokazao i kao uspešnim za lečenje korone, još pre mesec dana pokupovale komšije Bugari. Te informacije je nemoguće proveriti jer se u „državnim“ apotekama izdaje na recept a u privatnim se slobodno prodaje tako da nije potrebna nikakva legitimacija kupca.

Direktor Apotekarske ustanove Radojko Matić ističe da redovno snabdevaju sve svoje objekte širom Nišavskog okruga i da rade i apoteke u 17 sela.

 

Izvor: novosti.rs

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

То није чудно с обзиром на чињеницу да у нашој земљи сваке године више од 15.000 људи доживи инфаркт, а 55.000 умре од последица болести срца и крвних судова.

Zaposlenima u Kliničkom centru Niš koji su završili u samoizolaciji boreći se protiv korone država će smanjiti platu za trećinu. Direktor ove ustanove Zoran Radovanović kaže da to nije njihova odluka već je takav zakon, a iz sindikata Nezavisnost upozoravaju da je reč o praksi koja se primenjuje u celoj Srbiji.

Пресађивање коже коју у лабораторији производе 3Д штампачи пружа нову наду за особе са опекотинама.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone