Vakcina,-Pixabay

Foto: Pixabay

Svetski lobi protivnika vakcine sve je veći, izjavila je predstavnica Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Moskvi Melita Vujnović.

"Taj pokret raste. Danas je moderno biti disident, a lobi protivnika vakcine je sveprisutan i sve glasniji", ukazala je Vujnovićeva tokom sednice posvećene kovidu 19 na Ruskoj akademiji nauka.

Agencija navodi da se Melita Vujnović protivi komentarima na društvenim mrežama u kojima se tvrdi da su vakcine smrtonosne i štetne za ljude"

"To se radi upkos tome što svi znaju da su vakcine najvažnija mera u javnom zdravstvu koja je omogućila modernom čovečanstvu da sačuva živote dece, poveća ljudski životni vek i smanji broj osoba sa invaliditetom", naglasila je Vujnović.

Ona je upozorila da ovakvi stavovi neće promeniti ponašanje ljudi samo prema vakcinaciji, već će naneti i dugoročnu štetu kompletnom zdravstvenom sistemu.

(Izvor: TASS)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Problem nemirnog spavanja kod dece nije lako rešiti. Uzroci lošeg sna su mnogobrojni i razlikuju se od deteta do deteta. Ako se vaše dete tokom spavanja prevrće, budi, plače u snu, imaju nagle pokrete tokom spavanja, možete mu pomoći. Donosimo vam nekoliko saveta i trikova kako biste zajedno prevazišli ovaj problem.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone