Šta učiniti kada se noge ZNOJE i NEPRIJATNO MIRIŠU? Evo nekih RECEPATA koji mogu pomoći!

Foto: Youtube/Printscreen

Znojenje nogu i neprijatan miris mogu nas dovesti u neprijatnu situaciju, a ako je to stalna pojava koja vas prati, problem možete rešiti uz pomoć ovih recepata.

Znojenje je sasvim normalna pojava kod ljudi, samo što kod nekih, usled pojačanog rada žlezdi, ona se javlja u većoj meri, dok kod drugih ljudi znojenje je sasvim zanemarljivo. Osobe koje imaju problem sa znojenjem nogu, obično imaju problema i sa znojenjem ruku i dlanova. Prema nekim statistikama, 30 % populacije pati od ovog problema. Evo kako možete uz pomoć narodnih recepata pomoći sebi i rešiti ovaj problem:

- Pretopiti goveđi loj, pa kad se ohladi toliko da je postao tvrd, njime svako jutro i svako veče dobro izmasirati noge.

- Dve šake mladog brezovog lista kuvati nekoliko minuta u 3-4 l vode. Zatim staviti na stranu. Kad se ohladi, toliko da se ruka u vodi može držati, onda se u vodu stavi kašika sodebikarbone, dobro promeša i ocedi. U toj tečnosti noge kupati svake večeri duže vremena i znojenje i zaudaranje će nestati.

- Hrastova kora je odlično sredstvo protiv znojenja nogu: 8 kašika usitnjene kore kuva se četvrt sata u litri vode. Tada se ocedi i nekoliko večeri peru noge u toj vodi. 

U nastavku saznajte još nešto o znojenju i neprijatnom mirisu nogu:

(Glas javnosti/Herbalia ORG)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета