Под надзором 220 грађана у Краљеву

lek

Foto:Pixabay

На територији Краљева за сада нема регистрованих случајева инфекција корона вирусом

КРАЉЕВО – На територији Краљева за сада нема регистрованих случајева инфекција корона вирусом и надамо се да ће тако остати и у будуће. Под надзором у самоизолацији, према нашим тренутним информацијама, налази се 220 лица. Да ли сви они поштују самоизолацију, питање је за органе МУП који то контролишу, али мислим да је ситуација што се тога тиче много боља у односу на пре неки дан.
Ово је изјавио др Радован Чеканац, наш угледни епидемиолог, бивши професор на Војномедицинској академији, који се, иако у пензији, као рођени Краљевчанин ставио на располагање овдашњем Градском штабу за ванредне ситуације.

- Мислим да људи сада боље схватају озбиљност ситуације. Иако на територији Краљева за сада нема корона вируса, морамо се понашати као да је он у циркулацији и придржавати се свих мера – нагласио је др Чеканац.

У појединим апотекама у граду на Ибру у четвратак пре подне могла су се купити средства за дезинфекцију – алкохол и гел за суво прање руку. За куповину пола литра алкохола неопходна је амбалажа, а Краљевчани су поштујући правило о растојању стррпљиво и дисциплиновано чекали свој ред да уђу у ове фармацеутске објекте.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je da ta institucija svakodnevno dobija između 200 i 250 telefonskih poziva i oko 70 mejlova građana koji joj se obraćaju u vezi sa zaštitom njihovih prava u vreme vanrednog stanja.

Milomir iz Kanade još jednom obezbedio 150 meštana rodnog sela i 500 najsiromašnijih porodica u Kraljevu. Ovaj uspešni kanadski biznismen, veliki dobrotvor i humanista, ovih dana obezbedio je donaciju od 650 paketa najneophodnijih potrebština za ovo vreme, u vrednosti od 10.000 evra, od kojih je 500 podeljeno najsiromašnijim Kraljevčanima, a 150 meštanima svog zavičaja

Epidemiolog Predrag Kon kazao je da je u Srbiji hospitalizovano 125 osoba zbog koronavirusa.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone