Почела прва тестирања вакцине

vakcinacija

Светска здравствена организација потврдила је да су почела прва тестирања вакцине против новог коронавируса како би се свет што пре изборио са напредујућом пандемијом.

Шеф СЗО Тедрос Аданом Гебрејесус рекао је да су тестирања почела "тек 60 дана након генетског секвенцирања коронавируса", који је захватио Србију, као и велики број земаља широм света.


Тедрос је за "невероватно достигнуће" похвалио медицинске стручњаке широм света, који су, како је рекао, заједничким напорима "систематски евалуирали експериментално лечење".

Истакао је да појединачна мала истраживања са различитим методама лечења можда неће резултирати јасним и довољно конкретним доказима о правом правцу којим треба ићи да би се спасавали животи.

Због тога СЗО са својим партнерима организује велику студију широм света да би упоредила искуства.


Испитивање ће бити названо "Искушење солидарности", а изнедриће поједностављене процедуре које ће омогућити чак и болницама које су преплављене пацијентима да учествују у њему.

Земље које су се већ прикључиле студији су: Аргентина, Бахреин, Канада, Француска, Иран, Норвешка, Јужна Африка, Шпанија, Швајцарска и Тајланд.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

"Srbija, ali i cela Evropa, izlazi iz epidemije virusa korona i sada će da se javljaju samo sporadični džepovi zaraze", rekao je pulmolog Branimir Nestorović za TV Pink, i dodao da će verovatno do početka jula biti tako. A onda je rekao da korona više ne interesuje ljude, i da su u vestima ubistva i nasilje, kao u "dobra stara vremena".

Ширење новог коронавируса у свету добило је карактер пандемије, изјавио је на конференцији за новинаре у Женеви генерални директор Светске здравствене организације Тедрос Адханом Гебрејесус.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone