NIJE SVEJEDNO: Posebno bacajte maske i rukavice

Maske 496- Pixabay

Фото: Pixabay

Grad upozorava da je ova zašitna oprema infektivni otpad

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević pozvao je sve sugrađane da iskorišćeni materijal za zaštitu, kao što su jednokratne maske i rukavice koje se vode kao infektivni otpad, ne bacaju svuda, već, kako kaže, odlažu na poseban način, kako ne bi nikog ugrozili.

Nikodijević je gostujući na TV Hepi podsetio da se sa dezinfekcijom međublokovskih površina, koje su tretirane hlorom, krenulo juče u opštinama Novi Beograd i Zemun i dodao da se ta praksa sprovodi već desetak dana, saopštila je Gradska uprava.

Dodao je da ekipe JKP “Gradska čistoća” sa 16 pikap vozila dezinfukuju ulice grada, dok se za dezinfekciju unutarblokovskih površina koriste posebna multifunkcionalna vozila.

Kako je rekao, hlor je domaće proizvodnje i proizvodi se u firmi “Prva iskra” u Bariču i potpuno je bezopasan i za ljude i za životinje.

Nikodijević kaže da su neke beogradske opštine tim sredstvom tretirane i ranije, ističući primer dezinfekcija ulica u Obrenovcu nakon poplava, dodaje se u saopštenju.

(Izvor: Tanjug)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Стрес је свакодневна појава коју већина нас проживљава. Осим нервозе има и бројне физичке симптоме попут главобоље, мањка енергије, пада имунитета, па чак и пробавних сметњи.

Према најновијим подацима, у Србији су су регистрована укупно 83 потврђена случаја Ковида-19. То је за 11 више него јуче. Данас ступају на снагу нове мере Владе поводом коронавируса. Од десет часова у свим урбаним срединама апсолутно је забрањен је излазак на улицу особама старијим од 65 година, а на селу особама старијим од 70 година. Од 20 часова до пет ујутру нико не може да буде на улици, сем

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone