ДАЈТЕ КРВ И ТО ЈЕ СОЛИДАРНОСТ

transfuzija-krvi

У ситуацијама када су потребне солидарност и хуманост они показују своју сврху. Чланови и волонтери "Црвеног крста" су ту и спремни да помогну и спречавању ширења коронавируса.

Даница Мурганић, заменица секретара "Црвеног крста Београд", каже да та организација прати ситуацији и помаже преко штабова за ванредне ситуације како на градским, тако и на општинским нивоима.

"Тренутно сматрамо да је једна од најбитнијих ствари информисање грађана - како да се заштите, како да се понашају и придржавају мера. Фокусирани смо на одређене циљне групе и дајемо кратке и јасне поруке како да се понашају", објашњава заменица секретара "Црвеног крста Београд".

Веома је важно, како каже, да акције давања крви у овим кризним временима никако не престају, јер су и даље јединице крви неопходне за болнице. Неопходно је да здрави грађани наставе да дају крв и да на тај начин покажу солидарност.

"Морамо да будемо свесни да ће ово дуго трајати. Колико тачно, не знамо. Може да траје месец, два или пет. Морамо чувати енергију и ресурсе. Некада кажу да неке ствари не зависе од нас самих. Па сада управо зависе и сада треба да покажемо самодисциплину, да се придржавамо мера и поступамо по саветима стручњака", истиче Даница Мурганић.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Otorinolarigolog sam 42 godine i znam šta govorim, kaže doktor

Broj prijava koje su firme u Srbiji podnele za korišćenje državne pomoći pokazuje dve stvari - jednu da je podrška danas potrebna gotovo svakom privredniku i drugu da je država merama ciljala tamo gde "najviše boli". Najnoviji podaci govore da se za deset dana na listi za pomoć našlo više od 500.000 malih i velikih privrednika.

GLAS JAVNOSTI 2. DNEVNIK 13.04.2020. NA RESPIRATORIMA 146 PACIJENATA NAŠI U AMERICI HOĆE KUĆI ŠPANCI SE VRAĆAJU NA POSAO KORONA I JOŠ 1/2 MILIJARDE GLADNIH PRIJAVOM DO 5,1 MILIJARDE EVRA POMOĆI SUDBONOSNO ONLAJN „DA“ PRVI DONATOR KRVNE PLAZME DROGBINA BOLNICA NA USLUZI DRŽAVI

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone