ТУЖНО; ЕВО ЗАШТО ЉУДИ И ПО НЕКОЛИКО САТИ ЧЕКАЈУ НА РЕД У ЛИДЛ-У : " ЈА ОД ЈЕДНОГ ПИЛЕТА ЗА НАС ЧЕТВОРО МОГУ ТРИ РУЧКА ДА СПРЕМИМ"

povrce prodavnica 983 ilustracija

ИЛУСТРАЦИЈА

Медији данас пишу углавном о једној јединој теми – отварање немачког ланца продавница Лидл. У Србији је отворено шеснаест објеката, од чега се пет налази у главном граду.

Обишли смо продајне објекте на Трошарини и на Коњарнику, а иако су од отварања прошла четири сата – редови су и даље били невероватно дугачки.

Посматрали смо људе који излазе из радње и приметили смо да излазе или са прегршт кеса пуних робе или са једном кесицом, па чак и празних руку. Многи су дошли да се прошетају и виде “немачко чудо” које је толико дуго најављивано.

Поред Лидла су пролазили и многи који су коментарисали суграђане у реду. “Срамота” и “бедници” речи су које смо најчешће чули од пролазника.

Једна Београђанка пристала је да говори за портал Дневно.рс, а њен идентитет остаје познат редакцији.

Кад сте устали јутрос и колико већ чекате?

– Нисам много рано дошла, пошто сам морала да одведем децу у школу. Дакле, овде сам од, рецимо, девет јутрос… мислим да ћу ускоро ући.

Како на Вас утичу речи пролазника? Да ли осећате срамоту што толико дуго чекате на улазак у Лидл?

– Наравно да не! Онај ко је некад био гладан у животу не осећа срамоту кад је у овој ситуацији. Ти што тако причају нису то доживели и ја им завидим, али не би требало да коментаришу. Шта се њих тиче, они не стоје у реду и шта има да причају било шта.

Можете ли нам рећи шта вас је нагнало да дођете? Због чега сте спремни да толико дуго чекате овде – да ли је то нека акцијска понуда или?

– Врло добро знам да су цене у Лидлу ниже него игде другде. А ове акцијске цене данас су баш ниске и зато сам и овде. Пилетина је 120 динара по килограму и то је врло добра цена. Ја од једног пилета за нас четворо могу некада и три ручка да спремим. Банане су 60 динара… Деца ми нису појела банану од прошле године. Муж ми ради на црно, плату није примио већ три месеца, ја сам технолошки вишак и болесна сам, кад могу – спремам станове људима… Имамо двоје деце, мали су, жељни су свега. Наравно да ћу да чекам у реду колико год, ако то значи да ћу моћи да за мале паре нахраним децу! Није ово као оно бесмислено јурење за садницама које је послао Јапан… Ово је борба за живот за преживљавање!

 

Глас јавности/ Дневно.рс/ од 11.10.2018.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Мушкарац из Монтреала доживео је шок кад је на наговор своје сестре почео да чисти ормар те је у постави капута пронашао листић од лутрије купљен 10 месеци раније.

Научници су захваљујући екстазију дошли до невероватног открића. Они су вршили експерименте са "љубавном дрогом" на хоботницама, а њихова реакција их је оставила у шоку. Бескичмењаци су, након што су "пробали" наркотик, желели да се мазе, грле и љубе, радили су исте ствари као и људи.

Бајка "Снежана и седам патуљака" улепшала је животе генерација деце широм света. То је прича о слаткој, невиној, прелепој девојци прогањаној од стране сујетне, окрутне и љубоморне маћехе која, уз помоћ седам дивних патуљака, успева да победи и на крају пронађе љубав свог живота. Дизни је бајку претворио у легендарни цртани 1937. који се и данас налази на листама најбољих филмова свих времена.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета