NEKE RAKETE NIKAD NE POLETE: Milijarderu propalo lansiranje satelita (VIDEO)

Ričard-Branson-montaža

Foto: Ilustracija/Glas javnosti

Američki milijarder Ričard Brenson doživeo je neuspeh pri prvom pokušaju da uspešno lansira svoju raketu koju planira da šalje u svemir!

"Virdžin orbit", kompanija milijardera Ričarda Brensona, pokušala je testiranje rakete koja bi trebalo da nosi satelite u svemir. Međutim, testiranje je propalo, pošto se raketa srušila odmah po lansiranju.

"Virdžinov“ sistem za lansiranje sastoji se od prepravljenog "boinga 747“, nazvanog "Kosmička devojka“, koji nosi raketu i lansira je u vazduhu, prenosi RT.

Testiranje je započeto sa aerodroma u Kaliforniji i sve je teklo po planu do trenutka lansiranja rakete sa aviona iznad Pacifika. Međutim, kada je raketa oslobođena iz aviona, testiranje je odmah prekinuto, saopštio je "Virdžin“ na Tviteru, ali bez detalja šta se dogodilo sa raketom i šta je krenulo naopako. Pretpostavlja se da se raketa odmah po oslobađanju sa aviona srušila u okean, srećom "boing“ nije pretrpeo nikakvu štetu i vratio se u bazu.

​Kako je saopšteno iz "Virdžina“, proučiće podatke sa ovog testiranja i već pripremaju drugu raketu. Dodali su da su „ključni ciljevi testiranja postignuti“.

Najveći konkurent u ovom poslu, Ilon Mask, oglasio se rečima utehe da je on morao četiri puta da testira svoju raketu pre nego što je uspešno lansirana.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Park Hajarkon u Tel Avivu u proleće je pun roditelja sa malom decom i mladih ljudi koji trče, a ove godine, u jeku pandemije, pojavili su se šakali. Zbog ograničenja kretanja radi sprečavanja širenja zaraze novim virusom prostrani park je skoro prazan, čime je otvoren put da šakali uđu u ovu urbanu oazu u centru grada.

Više od 100 kruzera i 90.000 clanova posada zarobljeno je na moru u ili u blizini američkih voda i luka, prenosi ABC njuz podatke Obalske straže SAD.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone