Nakon iskazanog visokog stepena praktičnog i teoretskog znanja: Japanski univerzitet dodelio prvu diplomu na nindža studijama

Nind%C5%BEe-px

Foto: Pixabay

Fakultet koji se nalazi u japanskoj prefekturi Mije na ostvru Honšu dodelio je prvu diplomu za studije o nindžama.

"Pionir" ovog studijskog pravca je 45-godišnji Genići Micuhaši. On je tokom dvogodišnjih master studija izučavao istoriju, ideologiju, ali i praktični deo jednog nindža-klana. 

- Kako sam saznao, nindže su seoske poslove radile tokom dana, dok su uveče trenirali i vežbali svoje borilačke veštine, otkrio je Micuhaši, koji se ranije bavio hotelijerstvom.

Katedra na ovom univerzitetu osnovana je pre dve godine, a kako je saopšteno, plan je da svake godine budu primljene tri osobe. 

Interesantno je i da je upravo ostrvo Honšu, na kom se nalazi ovaj univerzitet, mesto na kom su u feudalnom Japanu nindže obučavane za špijunažu i ostale stvari koje su nindžama bile neophodne. 

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Na Madagaskaru, ogromnom ostrvu u Indijskom okeanu, grupa arheologa pronašla je fosil sisara koji je živeo pre 66 miliona godina. Naučnici i istraživači sa Univerziteta Stony Brook nazvali su ga "luda zver".

Neimenovana familija u Kambodži nije želela da se maltretira sa prevoznicima i kombijima, pa je angažovala freze da prevezu celo pokućstvo i kuću

Gročani su se zahvalili radnicima komunalnog preduzeća koji prazne kante. Za samo nedelju dana put deponije u Vinči odneto oko 100 tona smeća.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone