Kako je izgledao Kosovski boj: Stranci su napravili animaciju koja sve odlično objašnjava (VIDEO)

1200px-Battle_of_Kosovo%2C_Adam_Stefanovi%C4%87%2C_1870

Foto: Wikipedia

Jutjub kanal “Kings and Generals” poznat je po animiranim prikazima svih značajnijih sukoba i događaja iz istorije sveta. Uz kratak film, autori daju i objašnjenja događaja i po tome su se za kratko vreme etablirali kao prilično uspešni na ovoj mreži.

Pre nekog vremena, na red im je došla i Kosovska bitka, a već u uvodnom objašnjenju stoji da je Otomanska imperija bila u svoje vreme najmoćnija svetska sila koja je pokorila sve koji su joj se našli na putu ka Evropi. Ipak, kada su došli na Balkan, suočili su se sa žestokim otporom.

– Ljudi sa ovog prostora borili su se protiv Turaka skoro 200 godina i prkosili njihovoj vladavini još mnoog potom. Krvava bitka na Kosovu koja se odigrala 1389. primer je ove borbe za nezavisnost – navodi se u snimku.

Nakon ovoga sledi detaljan prikaz događaja koji su prethodili sukobu kao i objašnjenje toka legendarne bitke, a interesantan je podatak da je navedeno da je Miloš Obilić ubio sutana Murata tako što je uspeo da se probije do njega zahvaljujući žrtvovanju svojih 11 sadrugova koji su mu raščistili put.

(Izvor: istorijskizabavnik)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Neke od fascinantnih fotografija Jupitera koje je ovih dana objavila NASA prava su stvar da vam skrenu msli sa pendemije.

Офталмолози из Њујорка саставили су извештај о случају мушкарца који је после веће дозе средства за потенцију зарадио поремећај вида.

Једна девојка је поделила своју исповест на друштвеним мрежама, а желела је да да инспирацију свим девојкама да раде на себи. Она је поделила мишљења корисника интернета својом причом, а све је почело тако што је написала шта је све променила на себи.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone