Kako da ODŠTAMPATE PRAVU KUĆU u kojoj možete da živite za SAMO 48 SATI (VIDEO)

3d-ku%C4%87a-instagram

Foto: Instagram/scoolpt

Tim iz Češke je dizajnirao i razvio 3D štampanu kuću koja smanjuje emisiju ugljen-dioksida za 20 odsto, a njena izgradnja traje svega 48 sati.

Osim što izgleda lepo i pruža dosta prostora, kuća može i da pluta.

Mnogi ne znaju da industrija gađevine proizvodi 39 odsto svetske emisije ugljen-dioksida, a avijacija "samo" dva odsto. Ako se materijali za izgradnju i strategije ne promene brzo, onda će ova industrija nastaviti značajno da utiče na planetu i klimatske promene.

Ekološka kuća je spremna za 48 sati, a proces je sedam puta brži u odnosu na tradicionalne metode i za 50 odsto jeftiniji.

 Tim koji stoji iza projekta "Prvok" koristi robotsku ruku "Scoolpt" koja može da ištampa 15 cm materijala po sekundi.

Ekološka kuća se sastoji od spavaće sobe, dnevnog boravka, kupatila i kuhinje. Dizajnirana je tako da vlasnik u njoj može da provede celu godinu, a usidri se pomoću plutajućeg pontona. Takođe, poseduje rezervoar za komunalnu, pitku i otpadnu vodu. Ovakva kuća može da traje do 100 godina.

(Izvor: B92)

 

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Da nije tužno bilo bi smešno! Kontroverzni zoološki vrt na Tajlandu izazvao je bes u javnosti nakon što su njegovi radnici primorali šimpanzu da vozi bicikl i dezifikuje prostor zbog pandemije koronavirusa.

Da li ste znali da brava vašeg stana uopšte nije bezbedna? Ako ste od onih koji ključeve od stana ostavljaju ispod praga, u cipeli ili saksiji, ovo će vas od toga ubuduće odvratiti.

Današnji ljudi svakako misle da su pametniji od svojih predaka koji su živeli pre 300 godina jer u svakom trenutku, jednim klikom, mogu da saznaju svaku informaciju skoro momentalno. Ako spadate u ovu grupu "pametnjakovića" evo jednog pitanja za vas - kako biste se snašli bez interneta?

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone