jaja-pixa

Foto: Pixabay

Fotografije kokošijih jaja sa tamnozelenim žumancem ovih su dana postale su viralni hit na internetu i posebna zanimljivost na društvenim medijima, zbunjuju čak veterinarske stručnjake, kao i širu javnost.

Farmer Ak Shihabudheena, uzgajivač pilića iz Malappurama, je potvrdio da neke od njegove peradi zapravo ležu jaja sa zelenim žumancima. On sam je jednako zbunjen kao i svi drugi ovim njegovim kokošijim zelenim jajima!

Pre devet meseci sam prvi put dobio takvo jaje sa zelenim žumancem od koke u našoj maloj peradarskoj farmi ", rekao je Shihabudheen.

U početku smo se začudili i nismo koristili jaje za konzumiranje. Sva jaja koja je kokoš položila su iste vrste i tako smo počeli da inkubiramo jaja. Od šest pilića koja su se izlegla iz ovih jaja, nekolicina je počela da polaže ta zelena jaja, a ti žumanci su takođe zelene boje. "

Ak Shihabudheen je rekao da su i on i njegova porodica konzumirali jaja sa zelenim žumancevima i nisu imali čudne simptome. Dodao je da imaju ukus poput normalnih jaja.

Indijski mediji prenose da su veterinarske stručnjake zainteresvali ovi čudno obojena zelena jaja tj žumanjci. Zvaničnici sa Univerziteta za veterinarstvo i životinje u Kerali, posetili su farmu Shihabudheena pre par dana nazad da vide piliće i jaja te su uzorke uzeli za analizu u svojoj laboratoriji.

"Počeli smo raditi nekoliko testova kako bismo otkrili razlog za to. Ovo je retka pojava, i velika je verovatnoća da će to biti zbog hrane koja se daje pticama ", rekao je dr S Sankaralingam, docent za živinu, sa univezitetskog odeljenja za veterinu i životinje u Kerali.

(Izvor: Zanimljivosti)

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Добар изглед код супротног пола је нешто што воле да виде како мушкарци тако и жене. Ипак, није то једино што је потребно и што јачи пол једино воли да види на женама.

Млади људи узраста од 16 од 25 година продаваће крвну плазму, а контроверзни доктор Џеси Кармазин ће је трансфузијом убризгавати старијим богаташима.

Kada se prvi put čuo audio-snimak oglašavanja čileanske divlje mačke svet je ostao potpuno zbunjen. Sudeći samo po zvuku u pitanju je ptica, ali kada je vidimo, ipak je mačka.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone