Док светом хара вирус, Москву преплавили РАКУНИ

rakun

Foto:Pixabay

На друштвеним мрежама се појавио видео снимак, на коме је приказано како спасиоци спуштају ракуна са високог дрвета

У последње време у Москви је примећена најезда ракуна, у Центру за рехалибилитацију дивљих животиња већ их је 10, изјавио је шеф одељења за заштиту животне средине тог Центра Сергеј Бурмистров.

- Још 2016. године сам говорио да нас очекује најезда ракуна. Они су били популарни у народу, било их је у зоолошким вртовима, а често смо их виђали у домовима као кућне љубимце. Лепи су, али у ствари, осим свог изгледа, немају чиме да се похвале. Прилично су агресивне животиње и не могу се посебно дресирати - рекао је он.
Бурмистров је додао да због своје физиономије те животиње имају приступ свему у кући, па лако могу да изађу кроз отворен прозор.

- Ракуни су радознали и зато воле да се пењу на дрвеће, тамо им је пријатно. Пењање на дрвеће је њихов омиљен хоби - рекао је шеф одељења.

На друштвеним мрежама се појавио видео снимак, на коме је приказано како спасиоци спуштају ракуна са високог дрвета.

Према његовим речима, ракуни потичу из Америке, руска територија им није позната, али се у последњих десет година све чешће срећу у шумама на југу Русије.

Руску зиму у шуми ракуни не могу да преживе, те зато ове сналажљиве животињице у граду увек пронађу топли подрум у коме могу да живе.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Tokom emitovanja emisije "Gde smo" na turskom TV kanalu Net, voditelja emisije Erema Šenturka prvo je udarila struja, a potom je zamalo pao.

Da li su ekipe srpskih i australijskih arheologa, koje detaljno istražuju lokalitet Glac pokraj Sremske Mitrovice, na pragu velikog otkrića? Iako je počelo kao arheološko iskopavanje antičke vile, dosta elemenata, kažu, ukazuje na to da su zapravo pronašli palatu rimskog cara Maksimilijana.

Жена из Колумбије вратила се кући са путовања на којем је била са децом, а онда је затекла невероватну сцену. Сазнала је да је муж вара, а када га је ухватила са љубавницом, настао је општи хаос.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone