Док светом хара вирус, Москву преплавили РАКУНИ

rakun

Foto:Pixabay

На друштвеним мрежама се појавио видео снимак, на коме је приказано како спасиоци спуштају ракуна са високог дрвета

У последње време у Москви је примећена најезда ракуна, у Центру за рехалибилитацију дивљих животиња већ их је 10, изјавио је шеф одељења за заштиту животне средине тог Центра Сергеј Бурмистров.

- Још 2016. године сам говорио да нас очекује најезда ракуна. Они су били популарни у народу, било их је у зоолошким вртовима, а често смо их виђали у домовима као кућне љубимце. Лепи су, али у ствари, осим свог изгледа, немају чиме да се похвале. Прилично су агресивне животиње и не могу се посебно дресирати - рекао је он.
Бурмистров је додао да због своје физиономије те животиње имају приступ свему у кући, па лако могу да изађу кроз отворен прозор.

- Ракуни су радознали и зато воле да се пењу на дрвеће, тамо им је пријатно. Пењање на дрвеће је њихов омиљен хоби - рекао је шеф одељења.

На друштвеним мрежама се појавио видео снимак, на коме је приказано како спасиоци спуштају ракуна са високог дрвета.

Према његовим речима, ракуни потичу из Америке, руска територија им није позната, али се у последњих десет година све чешће срећу у шумама на југу Русије.

Руску зиму у шуми ракуни не могу да преживе, те зато ове сналажљиве животињице у граду увек пронађу топли подрум у коме могу да живе.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Свињски мозгови први пут су успешно очувани у животу ван тела током новог контроверзног експеримента који би људима једног дана могао да омогући бесмртност.

У мору интернационалних имена, нека од најстаријих српских имена и њихово значење пала су у заборав. Бришемо прашину са њих и представљамо вам нека од предивних мушких имена којима су се називали стари Срби.

Насловне стране југословенске дневне штампе на данашњи дан 1938. године баве се односима у Европи, да ли ће избити сукоб између Немачке и Чехословачке и која земља ће се којој страни приклонити.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета