Glas Javnosti

PRIČA ZA NASLOVNU STRANU! Kako je Đuza Stojiljković oteo devojku svom drugu i velikoj glumačkoj legendi Ljubi Tadiću!

Pop kultura
Autor: Glas Javnosti

Olgica Stanisavljević, po profesiji glumica bila je verena za svog kolegu Ljubomira Ljubu Tadića i udala bi se za njega da se u međuvremenu nije rodila ljubav između nje i Ljubinog druga Vlastimira Đuze Stojiljkovića.

Da su u to vreme u Jugoslaviji postojali tabloidi ova vest bi sigurno završila na naslovnim stranama svih novina.

-To je ljubav, shvati nas Ljubo- govorio je Đuza svom prijatelju, a to se pročulo po glumačkim kuloarima. Ljudi iz glumačkog okruženja tvrdili su  da je Ljuba sve prihvatio mirno.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ђуза Стојиљковић (1929-2015) (@djuzastojiljkovitsh) on

I Đuzin brat Nenad je kasnije potvrdio ovu priču. On je rekao da zna da su Olgica i Tadić bili u vezi a da nije siguran da su baš bili vereni.

Đuza je sa Olgicom ostao sve do njene smrti 1987. godine.

Ona je govorila o njihovom braku i tome šta ga je održavalo sve te godine. Tvrdila je da im je svađa dolazila kao lek i govorila za Đuzu da je savršen suprug.

Inače je, rekla bi, nila od onih žena koje mužu daju prednost i prvo mesto u kući.

-Muškarac treba da bude prvi u kući, žena za nijansu niže. Taman toliko da ima sreće-.

Kada je umrla Đuza je bio neutešan. Priča se da ga je upravo prijatelj Ljuba Tadić nagovarao da se ponovo oženi.

Ljuba mu je, kad je Olga preminula, rekao -Slušaj, Ðuzo, nema ništa gore nego kad se vratiš iz kafane da te niko ne čeka kod kuće- pričao je njegov brat Nenad.

Druga Đuzina supruga bila je Dušanka Stojiljković.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Властимир Ђуза Стојиљковић и супруга Душанка у свом стану.

A post shared by Ђуза Стојиљковић (1929-2015) (@djuzastojiljkovitsh) on

Moja školska drugarica i glumica Ceca Bojković odvela me je kao studentkinju stomatologije u Atelje 212 gde sam i upoznala Đuzu. On je već tada bio ostvaren kao glumac i u dugom braku sa koleginicom Olgicom Stanisavljević koja je bila divna žena i zaista nikada nisam ni pomislila da ću se udati za njega. Znala sam da su bili zajedno od detinjstva i da su se rano venčali", pričala je Dušanka koja je otkrila i kako je njihovo prijateljstvo preraslo u ljubav.

Kada je Đuzi umrla žena on je bio sam, a nju su, kako je objasnila, Ceca i njen tadašnji suprug Ljubomir - Muci Draškić zamolili da pripazi na njega pošto su putovali na more.

-Tako sam ga svakodnevno zvala telefonom da pitam kako se drži, da li je ručao, i zaista se među nama ništa nije dešavalo. Nisam se sa četrdeset godina zaljubila u Đuzu, niti sam htela da se udajem jer sam od braka bežala kao đavo od krsta. Ipak, kada sam jedne večeri, godinu dana posle smrti njegove žene, otišla kod njega, bio je uporan da ostanem. I malo-pomalo počela je naša druga faza. Ni jedno od nas nije htelo brak, već da uvek budemo tu jedno za drugo. Tako smo živeli skoro godinu i po dana, a pošto sam bila njegova vanbračna žena, suočili smo se s administrativnim problemima, pa smo rešili da se venčamo- rekla je ona.

Venčali su se 22. avgusta 1990. godine u kancelariji predsednika opštine, bez zvanica.

Vlastimir Đuza Stojiljković preminuo je 17. juna 2015.godine, a Ljuba Tadić 28. oktobra 2005.godine.

(Izvor: b92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR