Glas Javnosti

Stigla zamena za Evroviziju

Pop kultura
Autor: Glas Javnosti

Iako je "Pesma Evrovizije" zvanično otkazana, Evropska radiodifuzna unija (ERU) osmislila je alternativni televizijski šou, kojim nastoji da ujedini Evropu u vreme pandemije koronavirusa.

Tako će se umesto otkazanog “Evrosonga” na dan kada je trebalo da se održi veliko finale ići šou bez publike u produkciji holandske televizije, koja je trebalo da stoji iza otkazanog takmičenja.

-Program “Europe Shine a Light” prema britanskoj pobedničkoj pesmi iz 1997. emitovaće se širom Evrope 16. maja u 19 sati po srednjeevropskom vremenu- objavila je ERU, a direktor takmičenja Džon Ola Sand se obratio svim zemljama: “Pozivamo sve televizije koje je trebalo da sudeluju u takmičenju za pesmu Evrope, članice ERU-a i druge zemlje da prenesu taj program u duhu jedinstva i zajedništva!”

Prema daljim navodima, 41 izvođač, 40 iz Evrope i jedan iz Australije, koji je trebalo da nastupi u Roterdamu, otpevaće neke ranije evrovizijske hitove, ali svaki u svojoj zemlji. Prema ERU-u, televizijski šou vodiće troje holandskih voditelja, koji bi inače vodili i originalno takmičenje.

Izvor: Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR