Glas Javnosti
posta

SREĆAN VAM ROĐENDAN, NAJDRAŽI PREVRTLJIVCI NA SVETU: Punih 39 godina prošlo od kako su Del i Rodni 'na keca' osvojili srca svih nas (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Znate, kada je u pitanju pisanje jednog ovakvog teksta posvećenog Del Boju, Rodniju, Trigeru i ostalima, postoji jedan problem - odakle početi?

Jer pisati nešto samo da bi bilo napisano... Pa, ajde da ispunimo onu klasičnu novinarsku "formu" pre nego što pređemo na suštinu:

Pre tačno 39 godina, 8. septembra 1981. godine svet je po prvi put dobio priliku da na delu vidi Dejvida Džejsona kao Del Boja i Nikolasa Lindhersta kao Rodnija i da iz nedelje u nedelju prati avanture firme pod nazivom "Troter nezavisni trgovci". Serija je prikazivana do 2003. godine i doživela je dva takozvana "spin ofa" - "The Green Green Grass", koja prati Bojsija i njegovu porodicu, te "Rock & Chips", gde je glavni junak mlađana verzija Derika Trotera, pre nego što je zacementirao svoje mesto najdražeg serijskog prevrtljivca poznatog kao Del Boj.

A sad onaj deo koji je zapravo inspirisan ovom serijom. 

Znate li šta čini jednu seriju velikom? Kad su događaji iz nje toliko fantastično urađeni da ih citirate iznova, i iznova, i iznova, i opet izazivaju podjednaku dozu smeha. Na primer - pljušti kiša, vi stižete u pab (kafanu/kafić/pivnicu/restoran) u kom vas čeka društvo. Ako neko pokuša da bude faca i pita vas "Je l to pada kiša?", složite ozbiljnu facu, pogledajte tu osobu u oči i dovoljno tiho da ne odzvoni, ali dovoljno glasno da vas čuju, recite "Rominja."

Ugrabite sekund nakon toga i obratite pažnju na ljude u okolini. Neki osmeh ste sigurno izazvali. Prvi korak je napravljen, šta ćete dalje raditi sa tim osmehom - vaš izbor. Samo pazite, postoji realna opasnost da:

- okrečite spomenik neke bitne osobe u fluorescentnu boju...

- na bdenje odete obučeni... neprikladno:

... ali pazite, ma koliko nespretni bili...

...sve je OK, dok god ne propadnete kroz bar.

Srećan vam rođendan, prevrtljivci, i nek nam "Trotter Independent Traders" živi još dugo! 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR